Studio Louter Café

 

Raak je bezoeker! Leer en bediscussieer in het Studio Louter Café hoe je een pakkend verhaal vertelt en waar een ideale tentoonstelling aan moet voldoen.

 

Hoe houd je de aandacht van je bezoeker vast? Wat is een goed verhaal? En hoe ontwerp je de ideale tentoonstellingsruimte? In het Studio Louter Café leer je onder het genot van een drankje hoe je de beleving van museumbezoekers kunt verbeteren. In het Café gaan relevante sprekers uit de museumwereld in gesprek met inspirerende professionals buiten het veld.

 

 

Café 2

Vertelkunst

 

Wanneer: 19 april 2018, 15.00 -18.30

Waar: Studio Louter, Lutmastraat 191E

Aanmelden: dit event is reeds verlopen.

 

Het Studio Louter Café bestaat dit keer uit twee delen: deel 1) Presentatie tussentijdse resultaten TM21 en deel 2) Vertelkunst. Robert Alberdingk Thijm (Scenarioschrijver) vertelt hoe je een verhaal zo kunt structuren dat het je bij de lurven grijpt. Welke technieken kan je inzetten om een kijker een verhaal in te trekken? Barend Verheijen (Creative Partner, Studio Louter) Barend vertelt over het gebruik van Emotion Design bij de tentoonstelling over Mata Hari in het Fries Museum. Hoe kan je een verhaal zo vormgeven dat je je bezoeker emotioneel raakt? Hij gaat in gesprek met Alberdingk over vertelkunst.

 

Taal: Nederlands

Café 3

Kijken, kijken, kopen

 

Wanneer: 31 mei 2018, 15.30-18.30

Waar: Studio Louter, Lutmastraat 191E

Aanmelden: dit event is reeds verlopen.

 

Hoe maak je een ruimtelijk ontwerp dat bezoekers verleidt om je aanbod tot zich te nemen? In het derde café bespreken Carlijn Kriekaard en Jeroen Luttikhuis hoe een ruimtelijk ontwerp het gedrag van klanten of bezoekers beïnvloedt. Carlijn werkt vaak in opdracht van grote retailers, en Jeroen ontwerpt vaak voor de museale sector. Wat hebben beide vakgebieden gemeen en kunnen tentoonstellingsontwerpers leren van de retail?

 

Studio Louter Café is onderdeel van het tweejarige onderzoeksproject De Tentoonstellingsmaker van de 21ste Eeuw (TM21, 2017-2019). Studenten van de HvA werken aan een creatieve uitwerking van de eerste onderzoeksresultaten, in de vorm van posters en installaties. Deze zijn tijdens het café te bezichtigen. Studenten en onderzoekers zijn aanwezig voor tekst en uitleg.

 

Taal: Nederlands

 

Café 4

De Sfeermakers

 

Wanneer: 13 december 2018, 15.30-18.30

Waar: Studio Louter, Lutmastraat 191E

Aanmelden: dit event is reeds verlopen.

 

Sfeer is overal waar ruimte is en waar mensen zich bewegen. Een ruimte voelt prettig of benauwend, nodigt uit tot rusten, verkennen of spelen, is hartelijk of vijandig. De manier waarop we een ruimte ervaren, bepaalt hoe we ons gedragen. Als tentoonstellingsmaker wil je dat de bezoeker zich prettig voelt en dat de sfeer van je expositie overeenkomt met de inhoudelijke boodschap.

 

Sfeer is even ongrijpbaar als bepalend. Welke factoren bepalen een sfeer? Aan welke knoppen kun je draaien om de juiste sfeer te creëren? Tijdens de vierde editie van Studio Louter Café gaan we in gesprek met twee experts op het gebied van sfeer en sfeer maken.

 

Taal: Nederlands


Organisatie
Studio Louter Café is een initiatief binnen het RAAK Publiek onderzoek, De Tentoonstellingsmaker van de 21e Eeuw, gefinancierd door Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA. Penvoerder van het onderzoek is de Hogeschool van Amsterdam. Voor het onderzoek is samengewerkt met Studio Louter, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Allard Pierson Museum, Joods Historisch Museum, Museum Boerhaave, Zuiderzee Museum, Familiemusea, Drents Museum, Amsterdam Museum, Reinwardt Academie, Bruns B.V. en No More Mondays.