Studio Louter Café

Raak je bezoeker! Leer en bediscussieer in het Studio Louter Café hoe je een pakkend verhaal vertelt en waar een ideale tentoonstelling aan moet voldoen. Op donderdag 13 december vindt de vierde editie plaats.

 

Hoe houd je de aandacht van je bezoeker vast? Wat is een goed verhaal? En hoe ontwerp je de ideale tentoonstellingsruimte? In het Studio Louter Café leer je onder het genot van een drankje hoe je de beleving van museumbezoekers kunt verbeteren. In het Café gaan relevante sprekers uit de museumwereld in gesprek met inspirerende professionals buiten het veld.

 

Café 4

De Sfeermakers

Wanneer: 13 december 2018, 15.30-18.30

Waar: Studio Louter, Lutmastraat 191E

Aanmelden via dit formulier.

 

De Sfeermakers

Sfeer is overal waar ruimte is en waar mensen zich bewegen. Een ruimte voelt prettig of benauwend, nodigt uit tot rusten, verkennen of spelen, is hartelijk of vijandig. De manier waarop we een ruimte ervaren, bepaalt hoe we ons gedragen. Als tentoonstellingsmaker wil je dat de bezoeker zich prettig voelt en dat de sfeer van je expositie overeenkomt met de inhoudelijke boodschap.

 

Sfeer is even ongrijpbaar als bepalend. Welke factoren bepalen een sfeer? Aan welke knoppen kun je draaien om de juiste sfeer te creëren? Tijdens de vierde editie van Studio Louter Café gaan we in gesprek met twee experts op het gebied van sfeer en sfeer maken.

 

Programma

15:30 – 16:00 uur  Inloop

16:00 – 17.30 uur  Studio Louter Café 4:

De Sfeermakers

17.30 – 18.30 uur  Borrel

 

Taal: Nederlands

Café 5

 

T.b.a

Café 6

 

T.b.a


 

Aanmelden voor het Café

Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan via dit formulier.

Meer weten? Mail naar hilde@studiolouter.nl

 

Organisatie
Studio Louter Café is een initiatief binnen het RAAK Publiek onderzoek, De Tentoonstellingsmaker van de 21e Eeuw, gefinancierd door Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA. Penvoerder van het onderzoek is de Hogeschool van Amsterdam. Voor het onderzoek is samengewerkt met Studio Louter, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Allard Pierson Museum, Joods Historisch Museum, Museum Boerhaave, Zuiderzee Museum, Familiemusea, Drents Museum, Amsterdam Museum, Reinwardt Academie, Bruns B.V. en No More Mondays.