Filmische verhalen
in drama, documentaire en animatie

Film

Animatie, documentaire, drama, motion mapping, Pepper's ghost

Films kunnen sfeer en emotie overbrengen. En je kan er snel en helder ingewikkelde processen mee uitleggen.

 

Als we een film gaan maken kijken we eerst naar de plek waar en het moment waarop mensen hem gaan zien. Is dat staand in een museum, geïntegreerd in een website, als decor in een communicatieve ruimte of in alle rust in een aparte zaal?  Uit die plaats komen allerlei beperkende voorwaarden die invloed hebben op de vorm van de film.

 

Bovendien gaan we altijd op zoek naar het doel van de film. Films kunnen helpen om een probleem snel uit te leggen. Maar ze zijn ook bij uitstek geschikt om sfeer te maken of een gevoel op te wekken dat het verhaal van een communicatieve ruimte op onnadrukkelijke wijze kracht bij zet. En soms kunnen ze ook als droommachines een ervaring van verwondering oproepen.

 

Het AV-team van Studio Louter is in staat om alle soorten film in huis te produceren. Van animatie tot drama. Bovendien zijn we dol op speciale ruimtelijke projecties. Projecties die zo bijzonder zijn dat je ze thuis op televisie nooit zo had kunnen ervaren. We maken dan ook regelmatig ‘holografische’ Pepper’s ghosts, zinsbegoochelende motion mappings en wonderbaarlijke levende maquettes.

Maar voor al onze av-producties geldt dat ze altijd ten dienste staat van de grotere boodschap van de communicatieve ruimte waarin ze te zien zijn.