nieuws
All hands on deck! 
april 2, 2020
Het gereconstrueerde Vikingschip dat de afgelopen maanden te zien was op de Wij Vikingen tentoonstelling in het Fries Museum zal deze zomer in Sneek gaan varen. Samen met het museum en OPERA Amsterdam was Studio Louter verantwoordelijk voor het concept, ontwerp en de AV producties van deze tentoonstelling. Lees hier meer over de verhuizing van het schip.
Tussen hemel en aarde
‘Tussen Hemel en Aarde’ in de media
maart 20, 2020
Mooie recensies voor de tentoonstelling 'Tussen Hemel en Aarde - Beleef het Laatste Avondmaal van Bouts'. Samen met M Leuven ontwierp Studio Louter een digitale reis door het veelzijdige verleden van Leuven in en rondom de heringerichte Sint-Pieterskerk. Het hoogtepunt is de bekende drieluik 'Het laatste Avondmaal' van schilder Dieric Bouts. Tijdens het openingsweekend ontving de kerk meer dan 8000 bezoekers. Lees hier de recensie van De Standaard.
Logo
Update coronavirus
In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus werken ook wij vanuit huis. Dit betekent dat de studio in Amsterdam momenteel gesloten is, maar we blijven doorwerken aan onze projecten. We zijn te bereiken via onze e-mailadressen, 06-nummers of via info@studiolouter.nl.
Eerste beelden van Oosterdalfsen
maart 13, 2020
Recentelijk hadden we de kans om te werken aan de inrichting van een nieuwbouwwijk in Dalfsen. In 2015 werd daar een grote archeologische ontdekking gedaan. Langs een eeuwenoude weg werden meer dan 150 graven uit de Trechterbekercultuur gevonden. Onder de naam Familieweg brengen Studio Louter en MUST Stedebouw de archeologie op speelse wijze terug in de openbare ruimte. Zo kunnen bewoners picknicken op de plek waar de eerste jagers-verzamelaars hun voedsel bereidden. Deze foto’s tonen de eerste resultaten.
Emotion Design college op Rijksuniversiteit Groningen
maart 11, 2020
Begin maart gaf onze Creative Director Olga een college over Emotion Design op de Rijksuniversiteit Groningen. Masterstudenten van de cursus Altelier Living Heritage leren hoe ze historische kennis en vaardigheden kunnen inzetten in instellingen die te maken hebben met erfgoed. Olga legde uit hoe wij, met behulp van Emotion Design, historische kennis communiceren aan een breed publiek.
Heropening van de Sint-Pieterskerk in leuven
maart 6, 2020
Na een restauratie van meer dan 30 jaar is de Sint Pieterskerk in Leuven weer in haar volle glorie te bewonderen. Samen met M Leuven hebben wij een mixed reality tour ontwikkeld. In deze tour maken bezoekers, met behulp van een iPad, een reis door het veelzijdige verleden van Leuven. Hierin staan de verscholen verhalen achter de kunstschatten van de kerk centraal, zoals het drieluik Het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts. Gisteren was de feestelijke (her)opening van de kerk en de lancering van de iPad tour Tussen Hemel en Aarde.