nieuws
Studio Louter bij MuseumDigit in Hongarije
december 20, 2018
MuseumDigit is een internationale conferentie voor museumexperts in het Hongaars Nationaal Museum in Budapest over het belang van digitale techniek in de museale sector, zowel voor collectiebeheer als bij presentatie. Barend Verheijen, partner bij Studio Louter, vertelde over de Emotion Design methode van Studio Louter. Hij presenteerde de methode aan de hand van de ontwikkeling van de Mata Hari tentoonstelling in het Fries Museum en de herinrichting van het Rijksmuseum Boerhaave en liet zien hoe je een betekenisvol verhaal kunt vertalen naar een onvergetelijke ervaring. Door het definiëren van de betekenis ‘achter het verhaal’ en welke emoties die betekenis ontsluiten, kun je vervolgens bewuste keuzes maken bij het kiezen van de digitale middelen om het gewenste gevoel op te wekken.
Studio Louter keynote speaker at Hygge and Heritage - UNESCO World Heritage and Local Services. Photo Emilia Reponen
Studio Louter keynote spreker bij Hygge and Heritage – UNESCO World Heritage and Local Services
december 9, 2018
Het driedaagse congres in Petäjävesi, Finland voor erfgoed managers en tentoonstellingsmakers ging onder andere over het vraagstuk hoe toerisme kan worden bevorderd bij minder bekende en afgelegen UNESCO werelderfgoed plekken. Dr. Sjoerd van der Linde, consultant bij Studio Louter, was keynote spreker op het congres. Met de presentatie The Art of Storytelling: Designing Unforgettable Visitor Experiences stelde hij voor de Emotion Design methode van Studio Louter toe te passen op werelderfgoed. Door de universele waarden te definiëren die achter de feiten en wetenschappelijke waarden van het werelderfgoed verborgen liggen, wordt er een bezoekerservaring ontworpen die op een persoonlijk emotioneel en relevant niveau communiceert. De presentatie was een succes doordat de Emotion Design methode perfect aansloot bij de gezamenlijke wens voor het creëren van een authentieke ervaring. De combinatie van historisch onderzoek, strategische kennis en ontwerp van Studio Louter werd lovend op gereageerd. Daarnaast gaf Sjoerd een workshop waarin de deelnemers een vingeroefening deden in het toepassen van Emotion Design op diverse items op de werelderfgoedlijst.
Puzzling Poetry Schatkist Lancering (29)
Puzzling Poetry Schatkist gelanceerd
oktober 15, 2018
Bij aanvang van de Kinderboekenweek werd op 3 oktober de game 'Puzzling Poetry Schatkist' gelanceerd in het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Deze gratis app werd ontwikkeld door Studio Louter en dichter Lucas Hirsch in opdracht van het Nederlands Letterenfonds om kinderen spelenderwijs de charme van poëzie te laten begrijpen. Puzzling Poetry Schatkist bevat gedichten van 12 bekende Nederlandse en Vlaamse dichters, onder wie Annie M.G. Schmidt, Ted van Lieshout en Bart Moeyaert. Aan het begin van de game is de wereld ontdaan van alle kleur en het is de taak van de spelers om de wereld weer kleur te geven door gedichten in elkaar te puzzelen. De app is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS.
PHOTO-2018-08-27-12-12-26
The Movie Mirror op de persconferentie van het NFF
augustus 27, 2018
Vandaag was Dirk bij de persconferentie van het Nederlands Film Festival om onze nieuwste innovatie te presenteren: The Movie Mirror. Door de combinatie van computer vision en machine learning, matcht The Movie Mirror camerabeelden van de gebruiker met shots uit meer dan zestig films uit het archief van het EYE in Amsterdam. Van zwart-wit klassiekers en animaties tot documentaires en experimentele video’s. In deze kleine greep uit de collectie heeft de installatie maar liefst 1.500.000 verschillende poses gedetecteerd. Door verschillende houdingen aan te nemen voor de camera en te spelen met de compositie kunnen gebruikers van de installatie zich laten verrassen door hun filmische spiegelbeeld.  
foto
‘Things That Matter’ in het Tropenmuseum geopend
juli 13, 2018
Een van onze recente projecten: ‘Things That Matter’ in het Tropenmuseum. Deze nieuwe vaste tentoonstelling toont voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die tegelijkertijd nauw verbonden zijn met maatschappelijke onderwerpen van vandaag, zoals migratie en afkomst. We ontwikkelden drie interactives voor de tentoonstelling.
comenius award nieuwsbericht
Studio Louter wint twee Comenius-EduMedia-Siegels
juni 25, 2018
Studio Louter is opnieuw in de prijzen gevallen. Elk jaar worden de Comenius-EduMedia-Awards uitgereikt aan multimediale onderwijsproducten met een hoge didactische waarde. Studio Louter ontving een siegel voor de website mijnschoolisuniek.nl in opdracht van het Nationaal Onderwijsmuseum. De tweede siegel werd gewonnen met de app Puzzling Poetry Schatkist.  Gemaakt met Lucas Hirsch in samenwerking met het Letterenfonds, het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, dichter Ted van Lieshout, de Schrijverscentrale en vakmensen uit het onderwijs.