header---nieuws-pagina
muse-awards (1)
Vier MUSE Awards
oktober 9, 2020
Het regent awards vandaag. De tentoonstelling Joh. Enschedé. Drukkerij van waarde te zien in het Noord-Hollands Archief heeft platina gewonnen bij de Muse Design Awards. Samen met Todd van Hulzen hebben we het concept en design gemaakt voor deze tentoonstelling over het oudste familiebedrijf van Nederland. Drie andere projecten hebben ook een Muse award gewonnen. Tussen Hemel en Aarde in de Sint-Pieters Kerk in Leuven heeft een gouden Muse Creative Award gewonnen en de tijdelijke tentoonstellingen Gezonken Schatten  en Wij Vikingen zijn allebei met een zilveren award bekroond.
1
Puzzling Poetry Woordenschatkist nu ook in het Engels
september 30, 2020
In 2016 ontwikkelden wij samen met dichter Lucas Hirsch en het Nederlands Letterenfonds de literaire game 'Puzzling Poetry'. Een verslavende game die je helpt om poëzie al puzzelend te doorgronden. Na het succes van deze game werd 'Puzzling Poetry Woordenschatkist' gelanceerd. In deze kinderversie is de wereld van alle kleur ontdaan. Het is aan de spelers om de wereld weer kleur te geven door gedichten terug in elkaar te puzzelen. Inmiddels is de app ook in het Frans en Duits verkrijgbaar. Deze week wordt tijdens het Brooklyn Book Festival de Engelse versie gepresenteerd.  
M-+-H-voor-web3
‘Bewogen Beeld’ wint prestigieuze Museums + Heritage Award
september 21, 2020
Met veel trots mogen we bekendmaken dat de tijdelijke tentoonstelling 'Bewogen Beeld - Op Zoek naar Johan Maurits' de Museums + Heritage Award heeft gewonnen in de categorie Project of the Year <£1m. In 2019 ontwikkelden wij samen met het Mauritshuis en OPERA Amsterdam de tijdelijke tentoonstelling over de naamgever van het museum.
Opening vaste tentoonstelling ‘Levende Planeet’
september 14, 2020
Een tentoonstellingsruimte van 200 m2, 840 specimen en enorm veel visuele media en interactieve animaties om het allemaal tot leven te laten komen. Dat is de permanente tentoonstelling 'Levende Planeet' van Museum voor Natuurwetenschappen Brussel in een notendop. Vorige week was de opening van de tentoonstelling die de biodiversiteit op aarde viert. We zijn trots dat we alle multimedia en AV hebben mogen ontwikkelen. We hebben levensgrote projecties en films gemaakt die de complexe relaties tussen soorten en hun omgeving verklaren. Verdiepingsschermen en games maken bezoekers bewust van de problemen die in verband staan met klimaatverandering en de grote impact op de biodiversiteit.
            
travellers'choice-bewerkt
Travellers’ Choice 2020
augustus 10, 2020
Nog geen plannen voor deze warme zomerdagen? Koel af in een museum! Veel van onze klanten zijn Traveller's Choice 2020 op Tripadvisor. Leer meer over medicijnen en wetenschap in Rijksmuseum Boerhaave, raak in contact met het verleden in archeologisch museum De Bastei, luister naar popmuziek van over de hele wereld in het Tropenmuseum of ontdek de unieke designs van Philips in een immersieve AR iPadtour in het Philips Museum.
IMG_8009
Bezoek de Galerij van de Mens online
juli 16, 2020
Musea openen digitaal hun deuren, zo ook Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel.  Bekijk hier de 'Galerij van de mens' op Google Streetview. Leer meer over onze voorouders en verken het menselijk lichaam, van embryo tot volwassenheid. In 2015 ontwierpen wij alle interactieve media en AV voor deze 'Showroom of Life'.