nieuws
Sjoerd spreekt op het congres van de EAA
september 1, 2017
Op zaterdag 2 september komen meer dan 2000 archeologen bij elkaar tijdens het congres van de European Association of Archaeologists in Maastricht. Onze eigen Sjoerd van der Linde organiseert een sessie met bijdrages van onder andere de Universiteit van Barcelona, Oxford Archaeology en het Egyptian Ministry of Antiquities. Ook zal Sjoerd zelf spreken en antwoord geven op de vraag hoe archeologen beter het publiek kunnen bereiken. Hier alvast een tipje van de sluier: Emotion Design. Door niet alleen feiten te presenteren, maar ook emoties op te roepen bij het publiek zullen mensen een sterkere band met het verleden gaan voelen volgens Sjoerd. Lees meer op http://www.eaa2017maastricht.nl/.
Zeeslag in het Marinemuseum Den Helder
augustus 21, 2017
Half juni opende de tentoonstelling Zeeslag in het Marinemuseum. Met een groot deel van de studio reisden we naar Den Helder af om deze opening bij te wonen. In de tentoonstelling staan twee verschillende Nederlandse zeeslagen centraal: de glorieuze Tocht naar Chatham van 1667 en de desastreuze Slag in de Javazee van 1942. Studio Louter bedacht het concept en ontwikkelde de multimedia voor deze tentoonstelling die nog ongeveer twee jaar te zien zal zijn.
Tentoonstellingsmaker van de 21ste eeuw
april 11, 2017
Hoe kunnen tentoonstellingsmakers de beleving van de bezoeker beïnvloeden? Deze vraag staat centraal in het onderzoeksproject ‘De Tentoonstellingsmaker van de 21ste eeuw’ van het lectoraat Crossmedia van de Hogeschool van Amsterdam. Studio Louter is leider van het pakket ‘Digitale Media’ en houdt zich bezig met de uitvoering van het onderzoek, kennisontwikkeling en valorisatie. Door middel van experimenten in verschillende musea achterhalen we hoe je een bezoeker kan raken en iets kunt bijbrengen. Het onderzoek wordt uitgevoerd dankzij de RAAK-publiek regeling van het SiA en zal in januari 2019 afgerond worden. 
Videomapping op Landgoed Middachten
december 13, 2016
De voorbereidingen op de jaarlijkse kerstviering op Landgoed Middachten zijn in volle gang. Dit jaar wordt extra bijzonder. Door middel van een videomapping op de kasteelgevel brengen we de verhalen over de oorspronkelijke kasteelheren en -vrouwen tot leven. We nemen je mee in het zeventiende-eeuwse leven van Godard en Ursula van Reede, waarin de thema's liefde, oorlog, familie en rampspoed elkaar afwisselen. Kom deze show van 15 tot en met 20 december op kasteel Middachten beleven!  
Opening Alma-Tadema
oktober 3, 2016
Op 30 september waren we bij de mooie opening van de Alma-Tadema tentoonstelling in het Fries Museum. Jasper Krabbé vertelde ons over de schilder. Arthur Max, production designer van films als Gladiator, toonde ons hoe de schilderijen ons beeld van de Oudheid bepalen. Wij maakten de projecties van vertraagde Hollywoodfilms die dit idee zichtbaar maken. Een prachtige tentoonstelling, gaat dat zien in Leeuwarden!
Avond van de Opdrachtfilm
september 28, 2016
Onze film "Hormonen" voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen werd vertoond op de Avond van de Opdrachtfilm van het Nederlands Film Festival. Een leuke avond vol mooie films!