nieuws
IMG-20180615-WA0000
Opening tijdelijke tentoonstelling Pride and Prejudice
juni 22, 2018
Op station Amsterdam Centraal en in de Openbare Bibliotheek Amsterdam is een tijdelijke tentoonstelling geopend waarin het klassieke ganzenbordspel in een nieuw jasje is gestoken. Aan de hand van een personage kunnen spelers in de huid van LHBT-vluchtelingen kruipen en kennismaken met de obstakels die deze vluchtelingen tijdens hun reis tegenkomen. Het spel is gemaakt voor stichting Secret Garden en tot september te spelen op Amsterdam Centraal en in de OBA naast het station.
mauritshuis
Opening ‘De bewening van Christus’ in het Mauritshuis
juni 13, 2018
Gister opende het Mauritshuis de tentoonstelling Rogier van der Weyden onthuld. Van der Weyden’s meesterwerk 'De bewening van Christus' is het oudste schilderij in de collectie en zal voor het publiek gerestaureerd worden. Samen met het Mauritshuis, creëerden Studio Louter en Opera Amsterdam het concept en de storyline. Studio Louter produceerde ook alle multimedia in de tentoonstelling. Vanaf morgen kun je het zelf ervaren in het Mauritshuis.
Operatie in de Gouden Eeuw
Studio Louter wint 5 internationale prijzen voor Nederlandse musea
juni 7, 2018
De Nederlandse museumsector doet het goed in het buitenland. Studio Louter scoorde met producties voor het Rijksmuseum Boerhaave, het Fries Museum en het Philips Museum een reeks prijzen. We wonnen één Goud en twee Zilver bij de AVICOM F@IMP Awards en Zilver en Brons bij de International Design Awards.    
IMG-20180531-WA0013
De Bastei is geopend
mei 23, 2018
Eind mei vond de feestelijke opening van De Bastei plaats, het nieuwe Nijmeegse museum over archeologie, geschiedenis en natuur. In de ondergrondse gangen van De Bastei ontwikkelde Studio Louter een interactieve ontdekkingstocht die de Nijmeegse historie tot leven wekt. Zowel het publiek als de pers reageerde enthousiast. Zo kopte Trouw: “De tweeduizendjarige geschiedenis van Nijmegen ligt letterlijk voor het grijpen.”
SEMIA Workshop 2
Workshop SEMIA
mei 17, 2018
Hoe kun je filmcollecties doorzoeken op basis van visuele kenmerken? Deze vraag stond centraal in een workshop die Studio Louter organiseerde samen met de UVA, de HvA, EYE Filmmuseum en Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De workshop is onderdeel van het onderzoeksproject The Sensory Moving Image Archive (SEMIA). Het doel van dit onderzoek is het ontwikkelen van een zoekmethode waarmee beeldende kunstenaars, mediawetenschappers en museumbezoekers gedigitaliseerde filmcollecties kunnen doorzoeken op basis van visuele kenmerken, zoals kleur, vorm, beweging en textuur. Wil je meer weten over het onderzoek? Houd dan de website in de gaten: https://www.nwo.nl/en/research-and-results/research-projects/i/89/28489.html
Opening vernieuwde Tassenmuseum
april 24, 2018
Na drie maanden renoveren is de derde verdieping van het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam heropend voor publiek. Studio Louter en OPERA Amsterdam ontwikkelden samen de ruimtelijke vormgeving, AV en interactieve installaties. Met het overkoepelende thema ‘Niets zo intiem als de tas’ wordt de collectie uit de 16e tot en met de 19e eeuw in een nieuw daglicht gesteld.