nieuws
Muse Design Award voor tentoonstellingsontwerp Rogier van der Weyden
april 18, 2019
We zijn bekroond met een Platinum Award voor Best Interior Design voor de tentoonstelling Rogier van der Weyden die we maakten in samenwerking met OPERA Amsterdam voor het Mauritshuis. Het vijftiende-eeuwse schilderij De bewening van Christus  werd op zaal gerestaureerd. Een levensgroot interactief touchscreen maakt het mogelijk om het meesterwerk tot in het kleinste detail te leren kennen.  
Studio_Louter_Bewogen_beeld_01
Studio Louter werkt mee aan tentoonstelling over koloniaal erfgoed
april 9, 2019
Samen met het Mauritshuis maakte Studio Louter het concept voor de tentoonstelling Bewogen Beeld - Op zoek naar Johan Maurits in het Mauritshuis. In de tentoonstelling wordt de beeldvorming rondom Johan Maurits en zijn rol in Nederlands-Brazilië onder de loep genomen. Er wordt niet één verhaal verteld maar een hoeveelheid aan feiten en perspectieven getoond die de bezoeker uitdaagt een eigen beeld en mening te vormen.
Studio Louter & OPERA Amsterdam maken familietentoonstellingen voor NMoQ
Emotion Design in National Museum of Qatar
maart 26, 2019
Het gloednieuwe National Museum of Qatar vertelt het verhaal van de rijke ontstaansgeschiedenis van het land. Bij de 1,5 kilometer lange meanderende tentoonstelling hebben we zes plekken voor families ingericht langs een zogenaamde rivierbedding: in de luwte en met plek om te rusten en te spelen. Samen met OPERA Amsterdam maakten we het concept en ontwerp. Voor de productie werkte we samen met Kiss the Frog en Shosho. Het museum dat als een woestijnroos uit het landschap verrijst is ontworpen door het bekroonde Atelier Jean Nouvel en opent 28 maart. Lees meer over het project onder 'werk'.
Studio Louter werkt aan BRAK! Science Center
januari 30, 2019
Samen met verschillende partners ontwikkelden we het concept voor BRAK IJmuiden, een project dat door de gemeente Velsen werd geïnitieerd en waar we de komende jaren het belangrijkste verhaal van Nederland vertellen, namelijk het verhaal van de zeespiegelstijging. Het klimaatcentrum in IJmuiden, ontwikkeld onder aanvoering van kwartiermaker Maarten de Wolff, is momenteel gehuisvest in een tijdelijk onderkomen van karton, Wikkelhouse, maar wordt langzaam uitgebreid tot een groot science centrum voor natuur en klimaat. Het toekomstige gebouw is ook een bezienswaardigheid: het wordt een circulair en duurzaam gebouw zonder afval.
Studio Louter en OPERA werken samen aan nieuw Paisley Museum
januari 25, 2019
De herinrichting van het museum is onderdeel van een groots plan om Paisley, een stad ten oosten van Glasgow met een rijke textielgeschiedenis, internationaal op de kaart te zetten als culturele hotspot. Het museum heeft opdracht gegeven om gedurfd, radicaal en ambitieus te zijn bij het creëren van het nieuwe tentoonstellingsontwerp. Barend Verheijen van Studio Louter: “Het is een eer om samen te werken met het nieuwe Paisley Museum en met onze Emotion Design methode en een nieuwe bezoekerservaring te ontwikkelen, zodat de bezoeker geraakt kan worden door de verhalen en objecten.”
Studio Louter bij MuseumDigit in Hongarije
december 20, 2018
MuseumDigit is een internationale conferentie voor museumexperts in het Hongaars Nationaal Museum in Budapest over het belang van digitale techniek in de museale sector. Barend Verheijen van Studio Louter vertelde over de Emotion Design methode van Studio Louter. Hij presenteerde de methode aan de hand van de ontwikkeling van de Mata Hari tentoonstelling in het Fries Museum en de herinrichting van het Rijksmuseum Boerhaave en liet zien hoe je een betekenisvol verhaal kunt vertalen naar een onvergetelijke ervaring.