nieuws
Studio Louter en OPERA Amsterdam ontwerpen vaste opstelling Nationaal Holocaust Museum
mei 27, 2020
We zijn vereerd om aan te kondigen dat OPERA Amsterdam en Studio Louter de vaste tentoonstelling voor het nieuwe Nationaal Holocaust Museum gaan ontwerpen. In de Hollandsche Schouwburg en de voormalige Kweekschool aan de Plantage Middenlaan zullen de misdaden uit de oorlog ongepolijst, ongecensureerd in hun volle omvang getoond worden aan de bezoekers. Tegelijk wordt er een ode gebracht aan de levens van individuele Holocaust slachtoffers. Want door de verhalen van de slachtoffers levend te houden, houden we de herinnering aan hen levend.
European Design Award voor ‘Bewogen Beeld – Op zoek naar Johan Maurits’
mei 4, 2020
Op 30 april heeft  Bewogen Beeld - Op zoek naar Johan Maurits een bronzen European Design Award gewonnen in de categorie Exhibition Design. In de tentoonstelling werd de beeldvorming rondom Johan Maurits van Nassau-Siegen (1604-1679) en zijn rol in Nederlands-Brazilië in de 17e eeuw onder de loep genomen. Samen met het Mauritshuis en OPERA Amsterdam, ontwikkelden wij het concept, design en AV van de tentoonstelling.
Nieuw project: ‘Zij voeren mee met de VOC’
april 23, 2020
Studio Louter en het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis bouwen in de komende maanden de installatie Zij voeren mee met de VOC, een publieksvriendelijke ontsluiting van bestaande online datasets over de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Dit is mogelijk dankzij een onlangs toegekende subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. De augmented reality data experience zal na de lancering bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam langs meerdere musea en andere instellingen reizen.
Zilver voor ‘De kracht van platentektoniek’
april 22, 2020
De film 'De kracht van platentektoniek' heeft een zilveren New York TV & Film award gewonnen! Voor de nieuwe vaste opstelling in Naturalis maakte Studio Louter met huis-tuin-en-keukenmaterialen een film over platentektoniek.  Door middel van experimenten met alledaagse ingrediënten zoals avocado, groentesoep en chocoladetaart worden geologische fenomenen op een toegankelijke en speelse manier uitgelegd.
Awardnominatie voor Bewogen Beeld – Op zoek naar Johan Maurits
april 20, 2020
Goed nieuws! De tentoonstelling 'Bewogen Beeld - Op zoek naar Johan Maurits' is genomineerd voor een European Design Award. Samen met het Mauritshuis en OPERA Amsterdam, ontwikkelden wij het concept, design en AV van de tentoonstelling over de naamgever van het museum, Johan Maurits. Bekijk hier waar de tentoonstelling over ging.
All hands on deck! 
april 2, 2020
Het gereconstrueerde Vikingschip dat de afgelopen maanden te zien was op de Wij Vikingen tentoonstelling in het Fries Museum zal deze zomer in Sneek gaan varen. Samen met het museum en OPERA Amsterdam was Studio Louter verantwoordelijk voor het concept, ontwerp en de AV producties van deze tentoonstelling. Lees hier meer over de verhuizing van het schip.