nieuws
Studio Louter bij IVLA Leuven
november 1, 2019
We waren op IVLA Leuven, een jaarlijkse conferentie van de International Visual Literacy Association. Creative partner Dirk Bertels gaf samen met M Leuven een workshop over onze Emotion Design methode in de praktijk. Met behulp van de nieuwste mixed reality-technologie, zoals de Hololens, ontwerpt Studio Louter met het museum een digitale reis door het veelzijdige verleden van Leuven in en om de Sint-Pieterskerk.
toolkit voor tentoonstellingsmaker
Toolkit ‘de tentoonstellingsmaker van de 21ste eeuw’
oktober 4, 2019
De afgelopen jaren werkten we mee aan het onderzoeksproject ‘RAAK, de tentoonstellingsmaker van de 21ste eeuw’ van de Hogeschool van Amsterdam. In dit onderzoek stond de vraag hoe tentoonstellingsmakers de beleving van de bezoeker kunnen beïnvloeden centraal. Studio Louter hielp met het opzetten en uitvoeren van het onderzoek. Inmiddels is de studie afgerond en zijn de resultaten gebundeld terug te vinden in een boek en toolkit voor tentoonstellingsmakers. Lees meer over het onderzoek en de toolkit op de website van de Hogeschool van Amsterdam.
Studio Louter - Rijksmuseum Boerhaave - Fotografie ©Mike Bink
Rijksmuseum Boerhaave wint European Museum of the Year Award 2019
mei 25, 2019
Studio Louter is trotse co-creator van de nieuwe permanente tentoonstelling van het museum. Samen met OPERA Amsterdam hebben we het gehele museum heringericht, inclusief alle AV en multimedia. De jury verklaarde: "De uitzonderlijk toegankelijke kwaliteit van dit museum komt voort uit de creatieve manier waarop wetenschap wordt gepresenteerd ... Het resultaat is wetenschap met een menselijk gezicht.” Gefeliciteerd aan allen!
Muse Design Award voor tentoonstellingsontwerp Rogier van der Weyden
april 18, 2019
We zijn bekroond met een Platinum Award voor Best Interior Design voor de tentoonstelling Rogier van der Weyden die we maakten in samenwerking met OPERA Amsterdam voor het Mauritshuis. Het vijftiende-eeuwse schilderij De bewening van Christus  werd op zaal gerestaureerd. Een levensgroot interactief touchscreen maakt het mogelijk om het meesterwerk tot in het kleinste detail te leren kennen.  
Studio_Louter_Bewogen_beeld_01
Studio Louter werkt mee aan tentoonstelling over koloniaal erfgoed
april 9, 2019
Samen met het Mauritshuis maakte Studio Louter het concept voor de tentoonstelling Bewogen Beeld - Op zoek naar Johan Maurits in het Mauritshuis. In de tentoonstelling wordt de beeldvorming rondom Johan Maurits en zijn rol in Nederlands-Brazilië onder de loep genomen. Er wordt niet één verhaal verteld maar een hoeveelheid aan feiten en perspectieven getoond die de bezoeker uitdaagt een eigen beeld en mening te vormen.
DSCF1666
Emotion Design in National Museum of Qatar
maart 26, 2019
Het gloednieuwe National Museum of Qatar vertelt het verhaal van de rijke ontstaansgeschiedenis van het land. Bij de 1,5 kilometer lange meanderende tentoonstelling hebben we zes plekken voor families ingericht langs een zogenaamde rivierbedding: in de luwte en met plek om te rusten en te spelen. Samen met OPERA Amsterdam maakten we het concept en ontwerp. Voor de productie werkte we samen met Kiss the Frog en Shosho. Het museum dat als een woestijnroos uit het landschap verrijst is ontworpen door het bekroonde Atelier Jean Nouvel en opent 28 maart. Lees meer over het project onder 'werk'.