Herinrichting Noordbrabants Museum, metamorfose Noordbrabants Museum, historisch Den Bosch, films en animaties, interactie, interactives, motion mapping projecties, interactieve maquettes, AV tentoonstelling, AV museum, multimedia tentoonstelling, multimedia museum, interactieve touchscreens, Brabantzaal vloerprojectie, vloerprojectie Noordbrabants Museum, ruimtelijke vormgeving OPERA Amsterdam, film tentoonstelling, film museum, content museum, content tentoonstelling, Studio Louter Amsterdam

Noordbrabants Museum: De metamorfose

Noordbrabants Museum - De Metamorfose

129 onderdelen voor het Noordbrabants Museum

Voor het geheel vernieuwde Noordbrabants Museum in Den Bosch ontwikkelde Studio Louter maar liefst 129 onderdelen, van maquettes tot animaties. In het museum, dat draait om de geschiedenis, kunst en cultuur van Noord-Brabant, staat persoonlijke toegankelijkheid centraal. Voor dit project verzorgden wij de AV en multimedia terwijl Opera Amsterdam verantwoordelijk was voor het ruimtelijk concept en de vormgeving.

 

Fase 1

Bezoekers ontmoeten Pieter Brueghel de Oude in zijn atelier, horen moderne kunstenaars als Guido Geelen bevlogen vertellen over kleuren en materialen en leven mee met de Romeinen op ontdekkingstocht door het huidige Brabant.  Op verdiepingsschermen die door het hele museum staan opgesteld, is aanvullende informatie te vinden. De inhoud van alle schermen wordt beheerd vanuit één centraal CMS, waardoor het museum zelf de content kan beheren en aanpassen aan de actualiteit. Voor de kinderen zijn meerdere ontdekstations ontwikkeld. Op deze interactieve touchscreens kunnen ze spelletjes spelen of  kunstwerken maken en deze ook weer achterlaten. Vooral de archeologiezaal is populair bij kinderen.  Door middel van grappige filmpjes over Romeinen, die in alle AV en multimedia weer opduiken, en projection mapping, waarbij een boerderij uit de Oudheid tot leven wordt gewekt, worden ze meegenomen naar het Noord-Brabant van tweeduizend jaar geleden.

 

Fase 2

In de Brabantzaal legt de bezoeker met grote stappen een enorme tijdreis af, van het Noord-Brabant in de Middeleeuwen tot ver in de toekomst. Hier loop je door een historisch Den Bosch, kun je de toekomst voorspellen in de toekomstarena en ontvouwt de geschiedenis van Brabant zich op een interactieve kaart in de vloer. Ondertussen kletsen de ‘mutsen’ je de oren van het hoofd in verschillende Brabantse dialecten en duikt een spookverschijning van Frederik Hendrik op om verslag te doen van het beleg van Den Bosch.

 

Resultaat

81 films en animaties
45 interactives
3 motion mapping projecties

 

Partners

Opera Amsterdam

Werkveld

  • Inhoud
  • Film
  • Interactie