Inhoudelijk tentoonstellingsconcept, wandvullende animatie tentoonstelling, verdiepingsscherm, interactieve kaartapplicatie, verdiepingsapplicatie, Jacob Cornelisz. Van Oostsanen Amsterdam, Amsterdam Museum tentoonstelling, katholiek Amsterdam, 11 meter lange animatie, ruimtelijke vormgeving OPERA Amsterdam, multimedia museum, multimedia expositie, tentoonstellingsconcept, av museum, av tentoonstelling, storyline museum, storyline tentoonstelling, content museum, content tentoonstelling, content tentoonstelling, interactie museum, interactie tentoonstelling, film museum, film tentoonstelling, Studio Louter Amsterdam

Amsterdam Museum: Van Oostsanen

Amsterdam Museum - Van Oostsanen

Het katholieke Amsterdam van een middeleeuwse meester

‘Van Oostsanen – De eerste Hollandse meester’ is een tijdelijke tentoonstelling over Jacob Cornelisz. van Oostsanen. Het werk van deze schilder is op drie plaatsen tegelijk te bewonderen: het Amsterdam Museum, Stedelijk Museum Alkmaar en de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar. Studio Louter bedacht de storyline en maakte de multimedia en AV.

 

In het Amsterdam Museum komt de bezoeker terecht in het katholieke Amsterdam van de late middeleeuwen. Met een kaartapplicatie kan je navigeren door een ‘Vogelvlucht’ van de stad. Zo ontdek je meer over de bewoners van de stad en de belangrijkste gebouwen. De oude beelden zijn gekoppeld aan foto’s van de huidige stad waardoor een link met het heden ontstaat.

 

Op een 11 meter lange, wandvullende animatie trekt langzaam een processie voorbij. De bezoeker maakt kennis met alle lagen van de katholieke Amsterdamse bevolking. Niet alleen de belangrijkste opdrachtgevers van Van Oostsanen komen langs, ook de belangrijkste objecten van de tentoonstelling worden in hun context getoond.

 

Tot slot worden verschillende objecten in de tentoonstelling toegelicht met verdiepingsschermen. Diashows, hotspots en geluidsfragmenten tonen de verhalen achter de objecten. Het levensverhaal, de kunst, de stad en de tijdsgeest van Van Oostsanen komen zo tot leven in het Amsterdam Museum.

Resultaat

Inhoudelijk tentoonstellingsconcept

Wandvullende animatie

Verdiepingsscherm

Interactieve kaartapplicatie

Verdiepingsapplicatie

 

 

Partners

Opera Amsterdam

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film
  • Interactie