belasting en douanemuseum, belastingmuseum, douanemuseum, studio, louter, belasting, douane, museum, Studio Louter, interactief, tijdlijn, Volkswagen, multimedia, film, Tjepp, app, spel, spelletje, foto, tentoonstelling, motorrijtuigenbelasting, poppetjes, gebeurtenissen, belastinggeschiedenis, geschiedenis, maatschappij, heffing, belastingheffing, heffen, interactieve installatie, installatie

Belasting en Douanemuseum: Tijdlijn en Volkswagen

Header_BDM VW

Op elkaars schouders voor een betere samenleving

Het Belasting & Douane Museum in Rotterdam laat de bezoeker kennismaken met de Nederlandse belastinggeschiedenis vanuit het oogpunt van de belastingbetaler. In 2012 verzorgden we het inhoudelijk concept en de multimedia voor de vaste opstelling. Studio Louter gaat nu verschillende nieuwe onderdelen voor de tentoonstelling maken.

 

Speelse multimedia bij een oude Volkswagen

Daarnaast heeft Studio Louter een opstelling ontwikkelt rondom een oude Volkswagen van de motorrijtuigenbelasting. Ruimtelijke elementen en een grafische laag kleden dit mooie object aan. Een iPad-applicatie geeft bezoekers de mogelijkheid om op de foto te gaan met de auto, om meer informatie te verkrijgen door een filmpje te kijken of om zelf aan de slag te gaan met een spelletje over de motorrijtuigenbelasting. Zodoende leer je wie de motorrijtuigenbelasting inde, waarom dit gebeurde en hoe dit in zijn werk ging.

 

De belastinggeschiedenis als kunstwerk

Studio Louter ontwikkelt een exhibit die de hele tentoonstelling introduceert. In samenwerking met Tjep. ontwerpen we een artistieke en informatieve tijdlijn van de belastinggeschiedenis. De lijn wordt gedragen door allemaal kleine figuren die op elkaars schouders staan en elkaar omhoog helpen. Ze tonen aan dat we allemaal een bijdrage leveren aan de maatschappij. Langs de tijdlijn zijn de belangrijkste belastingen weergegeven. Verder zien we een aantal taferelen waarin uitgelegd wordt wat er met die belastingen bereikt is: hoe Nederland een mooi en leefbaar land is geworden.

Resultaat

Concept

Artistieke en informatieve tijdlijn

iPad film

iPad-foto-applicatie

iPad-game

 

Partners

Tjep.

Werkveld

  • Storyline
  • Film
  • Interactie