Hoogeveen, bibliotheek, Studio, Louter, Studio Louter, Verhalenwerf, digitale, letterbak, ontmoeting, ontmoetingsplek, verhalen, werf, verhalen, verleden, erfgoed, museum, project, 5000, Morgen, gemeente, collectie, wisseltentoonstelling, Hoogeveeners, tools, inwoners, bijdrage, bijdragen, concept, storyline, uitvoering, Todd, Hulzen, Todd van Hulzen, vrijwilligers, bieb

Bibliotheek Hoogeveen: De Verhalenwerf in uitvoering

header_bibliotheek-hoogeveen

Het verhaal van Hoogeveen: afgegraven en weer opgebouwd

Studio Louter was als museum- en erfgoedspecialist betrokken bij hét erfgoedproject van Hoogeveen. Na de sluiting van het Museum de 5000 Morgen had de plaatselijke bibliotheek het beheer van collectie overgenomen. De bibliotheek vroeg Studio Louter om mee te denken over hoe zij dit Hoogeveens erfgoed innovatief konden presenteren en delen.

  

In 2015 openden we de tentoonstelling de “Verhalenwerf in Uitvoering”. Een tijdelijke opstelling van de museumstukken, ontworpen door Todd van Hulzen en gebouwd door vrijwilligers in Hoogeveen. Deze opstelling gaf een indruk van de nieuwe koers van de collectiepresentatie en de manier waarop de gemeenschap daarbij betrokken wordt.

Resultaat

Concept Verhalenwerf

Visiestuk

Brochure

Slideshow

Spanraam

 

Partners

Todd van Hulzen

Werkveld

  • Storyline