Tentoonstelling, tijdelijke tentoonstelling, exhibition design, emotion design, bibliotheek Hoogeveen, bibliotheek, Hoogeveen, Hoogeveners, geschiedenis, verhalenwerf, verhalen, educatie, platform, graphic design,

Bibliotheek Hoogeveen: Verhalenwerf

Studio Louter_Bibliotheek HoogeveenHoogeveen

Verhalen van een gemeenschap

Bij Bibliotheek Hoogeveen kan je sinds kort het verhaal van Hoogeveen beleven én er zelf aan bijdragen. Studio Louter maakte het concept en ontwerp voor de Verhalenwerf: een plek waar Hoogeveners samen werken aan het verzamelen, vertellen en bewaren van het verhaal van Hoogeveen.

 

Met maar liefst 13 scheepswerven was Hoogeveen door de turfstekerij in de negentiende eeuw één van de belangrijkste binnenvaartcentra van Nederland. Door het sluiten van het cultuurhistorisch museum De 5000 Morgen dreigden de Hoogeveense verhalen over industrie, doorzettingsvermogen en ondernemerschap verloren te gaan. Bibliotheek Hoogeveen heeft daarom de collectie in beheer genomen en heeft daarmee een nieuwe functie: samen werken aan het verhaal van Hoogeveen. De werf is hiervoor het symbool geworden.

 

De Verhalenwerf bestaat uit een vaste tentoonstelling die de geschiedenis van Hoogeveen toont aan de hand van objecten, foto’s en verhalen die zijn verdeeld in verschillende thema’s. Daarnaast worden er tijdelijke tentoonstellingen gemaakt door en voor Hoogeveners. Op het online verhalenplatform www.verhalenwerf.nl worden ook verhalen verzameld en bewaard. De opstelling is gebouwd door Fiction Factory in samenwerking met Hoogeveners en bestaat uit een modulair, flexibel systeem dat werd ontworpen door Todd van Hulzen.

 

In de Verhalenwerf krijgen de verhalen uit Hoogeveen een nieuwe plek, en worden ze bewaard voor de toekomst.

 

Resultaat

  • Vaste tentoonstelling
  • Tijdelijke tentoonstelling
  • Website
  • Interactives

Partners

Todd van Hulzen

Driebit

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie