Japan, beeldcultuur, Japanse beeldcultuur, Museum Volkenkunde, Leiden, Interactive, museum, interactief museum, applicatie Kinect, Studio Louter, studio, louter

Museum Volkenkunde: COOL JAPAN

Header_Cool Japan_coming soon

De fascinatie voor Japan verbeeld door bezoekers

De Japanse cultuur spreekt wereldwijd tot de verbeelding. Museum Volkenkunde viert deze fascinatie met een tentoonstelling over de Japanse beeldcultuur. Maar wat maakt Japan zo fascinerend? Deze vraag wil het museum aan de bezoekers voorleggen. Om het antwoord te vinden heeft Studio Louter een interactieve Kinect-applicatie ontwikkeld. Hiermee brengen bezoekers spelenderwijs hun associaties met Japan in beeld.

 

De bezoekers beantwoorden niet zomaar een paar vragen, maar doen dit door een houding aan te nemen. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd om naar het meest Japanse object te wijzen of de houding aan te nemen van het meest Japanse karakter. De Kinect-camera legt de antwoorden in beeld vast en voegt iedere houding toe aan de mix met andere bezoekers. Zo wordt de fascinatie met Japan verbeeld door alle bezoekers tezamen. Vanaf 14 april kan iedereen zijn fascinatie met Japan delen en onderdeel worden van de tentoonstelling COOL JAPAN.

Resultaat

Interactieve Kinect-applicatie

Partners

Werkveld

  • Interactie