Enza Zaden, bedrijfsrondleiding, rondleiding, project mapping, grow experience, groeipad, grafische stijl, zaadveredelaar, groenteveredeling, ontwikkeling, zaad, gewassen, interactie, storyline

Enza Zaden: Grow Experience

Header Studio Louter Enza Zaden

Groei mee

In Enkhuizen is het hoofdkantoor gevestigd van een van de belangrijkste groenteveredelaars ter wereld: Enza Zaden. Het vooruitstrevende familiebedrijf vroeg Studio Louter het verhaal van Enza Zaden te vertellen in een eigentijdse rondleiding die de vragen van verschillende bezoekersgroepen beantwoordt.

 

Studio Louter ontwikkelde de inhoud en grafische stijl voor het Groeipad: een route langs vijf stations die afgestemd kan worden op de behoeften van een groep. De vijf stations geven op activerende wijze informatie over de locatie waar je je op dat moment bevindt. Terwijl je het Groeipad volgt leer je alles over groenteveredeling, van de ontwikkeling van nieuwe gewassen tot de productie en distributie van zaden over de hele wereld.

 

Het spectaculaire hoogtepunt van de bedrijfsrondleiding is de Grow Experience waar het verhaal van Enza Zaden tot leven komt met projection mapping op een kas. In deze immersieve experience maak je het omvangrijke proces mee dat Enza Zaden doorloopt om hoogwaardig zaad te produceren. Zo ervaar je wat groei is en groeit je ervaring.

 

Naast het groeipad ontwikkelde Studio Louter een grafische eerbetoon aan Piet Mazereeuw, de zoon van oprichter Jacob Mazereeuw. Piet startte in de jaren vijftig met het veredelen van nieuwe groenterassen. Het eerbetoon is te zien op de originele kas waar Piet begon met het veredelen van groente.

Resultaat

Projection mapping

5 grote graphics

Partners

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie