Studio Louter: The Movie Mirror

Header_Movie_mirror-974x584

Zoeken zonder woorden

Wat als je een filmcollectie niet met trefwoorden kunt doorzoeken, maar met je hele lichaam? We ontsluiten de collectie van Eye Filmmuseum als nooit tevoren met The Movie Mirror – een interactieve installatie die computer vision en machine learning combineert.

 

Eye Filmmuseum heeft een omvangrijke collectie met bijzondere en herkenbare stukken als Le voyage dans la lune van Georges Méliès, De Overval en Ciske de Rat. Om bezoekers de collectie op vernieuwende wijze te laten exploreren, ontwikkelden we The Movie Mirror. Door de combinatie van computer vision en machine learning, matcht The Movie Mirror camerabeelden van de gebruiker met shots uit meer dan zestig films. Van zwart-wit klassiekers, animaties en documentaires tot experiment. In deze selectie films heeft de installatie maar liefst 1.500.000 verschillende poses gedetecteerd. Neem verschillende houdingen aan voor de camera, speel met compositie en laat je verrassen door jouw filmische spiegelbeeld.

 

De pilot van The Movie Mirror was van 28 september tot en met 4 oktober 2018 te zien tijdens het Nederlands Film Festival en tijdens het SEMIA symposium op de UvA in 2019.

 

Studio Louter ontwikkelde The Movie Mirror in samenwerking met Eye Filmmuseum en met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Resultaat

Interactieve installatie

Partners

Eye Filmmuseum

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Werkveld

  • Interactie