Online kenniscentrum website, online kenniscentrum florence nightingale instituut, florence nightingale instituut website, FNI website, www.fni.nl, programmeur Ku, educatieve website, interactieve website, museale website, storyline tentoonstelling, storyline museum, storyline website, content museum, content tentoonstelling, content website, Studio Louter Amsterdam

Florence Nightingale Instituut:
Online kenniscentrum

website-plaatje-groter

De geschiedenis van de zorg

Het Florence Nightingale Instituut (FNI) is het expertisecentrum voor de geschiedenis van verpleging en verzorging. De naam Florence Nightingale (1820-1910) is gekozen als eerbetoon aan de visionaire grondlegster van de verpleegkunde. Het fysieke Museum voor Verplegers en Verzorgers heeft in mei 2014 definitief plaatsgemaakt voor een online kenniscentrum waar Studio Louter aan meewerkte. Het is een digitaal museum waarop de objecten uit het voormalig museum digitaal beschikbaar zijn.

 

Studio Louter bedacht de structuur en het ontwerp van de nieuwe website. Het is een site die bestaat uit diverse historische dossiers over de zorg. Ze behandelen onderwerpen als kraamzorg, thuiszorg, psychiatrie, wijkverpleging en zo meer. Elk dossier is opgebouwd uit verschillende blokken met informatie over dit onderwerp: tekstuele informatie, persoonlijke verhalen, historische foto’s, museale objecten, filmpjes en enquêtes wisselen elkaar af. Door middel van een personificatiemodus, waarin de bezoeker enkele interesses opgeeft, past het aanbod van dossiers zich telkens aan op de bezoeker.

 

De FNI-website dient eveneens een specifiek educatief doel. Docenten en studenten in de zorg kunnen hier terecht voor op maat gemaakte opdrachten waarin de kennis over de geschiedenis van de zorg wordt getest.

 

Zie: www.fni.nl

Resultaat

Website

 

 

 

 

Partners

Ku

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud