Tentoonstellingsconcept geldmuseum, productiebouw tentoonstelling, touchscreen museum, touchscreen tentoonstelling, animatie tentoonstelling, animatie museum, elektronische game tentoonstelling, Geldmuseum tentoonstelling Goud!, Museum Catharijneconvent, TOdd van Hulzen ruimtelijke vormgeving, storyline museum, storyline tentoonstelling, content tentoonstelling, content museum, interactie museum, interactie tentoonstelling, Studio Louter Amsterdam

Geldmuseum: Goud!

Geldmuseum - Interactief touchscreen

Een schitterende wereld

De tentoonstelling ‘Goud!’ werd door het Geldmuseum in Museum Catharijneconvent ingericht in een tijdelijke dependance bij de entreehal van het voormalig klooster. Studio Louter heeft samen met vormgever Todd van Hulzen het concept, de inrichting en multimedia voor deze ruimte ontworpen.

 

In de hal leert de bezoeker meer over de waarde van goud. De muren zijn bekleed met 13.750.000 gouden steentjes: de wereldvoorraad goud uitgedrukt in goudstaven. Op dat gouden materiaal kan de bezoeker via een interactieve projectie ontdekken waar het goud voor wordt gebruikt. En met een levensgroot elektrospel kan de bezoeker leren hoeveel goud waard is. De tentoonstelling diende als entree voor de tentoonstelling ‘Goud!’ ontworpen door kunstenaar en vormgever AZIZ.

 

Resultaat

Tentoonstellingsconcept

Productie bouw

1 touchscreen

1 animatie

1 elektronisch game

 

 

Partners

Todd van Hulzen

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie