interactieve applicatie, interacties, interactives, Jacob Cornelisz. Van Oostsanen Amsterdam, Grote Kerk Alkmaar tentoonstelling, ruimtelijke vormgeving OPERA Amsterdam, film Duinzand, multimedia museum, multimedia expositie, interactie museum, interactie tentoonstelling, Studio Louter Amsterdam

Grote Kerk Alkmaar: Het Laatste Oordeel

Grote Kerk Alkmaar - Van Oostsanen

Drieluik over een imposante gewelfschildering

Hoog boven in de Grote of St. Laurenskerk prijkt ‘Het Laatste Oordeel’, een gewelfschildering die de kerkganger herinnert aan wat er gebeurt indien men een zondig leven leidt. Deze indrukwekkende schildering is vervaardigd door Jacob van Oostsanen in 1518 en zeker de moeite van het bekijken waard. Helaas is dat lastig omdat de schildering zo hoog en ver weg is. Vandaar dat Opera Amsterdam voor de herinrichting van de kerk een drieluik bedacht dat de bezoeker de gelegenheid geeft dichter bij de gewelfschildering te komen.

 

Studio Louter maakte drie applicaties. Ten eerste ontwikkelden we een videoplayer waarin een film, geproduceerd door Duinzand, de hoogtepunten uit ‘Het Laatste Oordeel’ toelicht. Daarnaast creëerden we een zoomapplicatie waar je als bezoeker zelf kan navigeren en inzoomen op de schildering, terwijl er informatie op te vragen is over de figuren in het verhaal. Ten slotte maakten we een verdiepingsscherm waar via zes thema’s meer informatie over de schilder, zijn werk en de restauratie van ‘Het Laatste Oordeel’ te vinden is. Op deze manier kan de bezoeker niet om ‘Het Laatste Oordeel’ heen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Resultaat

3 interactives

 

 

Werkveld

  • Interactie