Multimedia grachtenhuis, multimedia ipads, multimedia illustraties, interactives, interacties, interactieve installatie, vingboons op de ipad, illustraties vingboons, Studio Louter Amsterdam, grachtengordel huis, grachtenhuis Amsterdam, storyline museum, storyline website, content museum, content tentoonstelling, interactie museum, interactie tentoonstelling

Het Grachtenhuis: Vingboons op de iPad

Grachtenhuis - Augmented Reality applicatie

Leef mee in Het Grachtenhuis!

Het Grachtenhuis is een museum over de geschiedenis van de Amsterdamse grachtengordel. Het heeft één belangrijk collectiestuk; het huis. In 2014 bestaat het pand 350 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wil het Grachtenhuis meer aandacht vestigen op de geschiedenis van het pand en haar bewoners. Studio Louter heeft verschillende informatieve ‘kijkertjes’ gemaakt die een uniek inkijkje bieden in de wereld van de gegoede burgerij.

 

Met acht interactieve iPads, de Vingboonskijkertjes, kunnen bezoekers het verleden van het huis ontdekken. Via de camera kijkt de bezoeker de ruimte in, maar met een grafische laag brengt de iPad verschillende inrichtingen en bewoners tot leven. Niet alleen de originele architectuur en inrichting van architect Philip Vingboons wordt getoond, maar ook de vele veranderingen die het huis heeft ondergaan komen voorbij. 

 

Je kunt zelfs met de bewoners uit het verleden op de foto. Zo leef je eventjes mee in een Amsterdams grachtenhuis!

Resultaat

8 interactives

 

Partners

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie