Interactieve film legermuseum, interactieve film keuzes, interactieve film vredesmissie Bosnië, interactieve films museum, interactieve films tentoonstelling, tentoonstellingsconcept, multimedia tentoonstelling, multimedia museum, AV tentoonstelling, AV museum, interactie tentoonstelling, interactie museum, content tentoonstelling, content museum, film tentoonstelling, film museum, storyline tentoonstelling, storyline museum, Studio Louter Amsterdam, Ruimtelijke vormgeving Helder, ruimtelijke vormgeving Extravert

Legermuseum: Interactieve film ‘Onder Vuur’

Legermuseum - Interactieve Film

Militaire dilemma's in het Legermuseum

In deze interactieve film bepalen de bezoekers zelf het verloop  van de Nederlandse vredesmissie in Bosnië. Voor welke keuzes staan politici, officieren en soldaten bij het uitvoeren van moderne vredesmissies? Voor deze ruimtelijke multi-player applicatie gebruikten we een dramatische mix van opnames met acteurs en archiefbeelden. ‘Onder Vuur’ wordt geprojecteerd op drie grote schermen. De spelers staan ieder achter een eigen console. Over elke beslissing kunnen ze discussiëren. Meeste stemmen gelden. Nadat er gestemd is gaat het verhaal verder en worden de spelers geconfronteerd met de gevolgen van hun keuze. Tot ze op een volgend dilemma stuiten.

 

Een unieke beleving, waarbij de bezoeker aan den lijve ondervindt dat het in een crisissituatie vaak kiezen is uit twee kwaden. De geschiedenis neemt in de film telkens weer een andere wending, omdat de bezoeker bij elk dilemma dat de militairen tegenkomen zelf moet kiezen. Daarbij wordt steeds van perspectief gewisseld. Soms sta je in de schoenen van een soldaat, soms van een officier en soms van een ambtenaar. Stuur ik Nederlandse troepen naar Bosnië om een bijdrage te leveren aan het herstellen van de vrede?  Zorg ik voor een gewonde Bosniër in een gebied dat niet onder het mandaat van de VN valt?  Kies ik voor de veiligheid van de eigen manschappen?  Wat zou jij doen?

 

“Onder vuur. Militaire dilemma’s’ benadert de problematiek op een persoonlijke manier. Emoties en morele oordeelsvorming van de verschillende betrokken partijen krijgen ruim aandacht. De film maakt op confronterende wijze het dagelijkse leven van de militair op vredesmissie invoelbaar en inzichtelijk.”

(de Volkskrant)

Certificate for Creative Excellence, US Film and Video Festival 2008.

Resultaat

Interactieve film

 

 

Partners

Helder en Extravert

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film
  • Interactie