Digitaal museum Kentalis, digitale museum website, interactieve website, digitaal museum Koninklijke Kentalis, Doveninstituut, horen, communiceren, slechthorenden, autisme, 225 jaar jubileum, film tentoonstelling, film museum, interactie museum, interactie tentoonstelling, Studio Louter Amsterdam

Kentalis: Digitaal museum

website-plaatje-groter

Wie kan communiceren doet mee

Koninklijke Kentalis is dé specialist op het gebied van onderzoek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren. Dat zijn doven en slechthorenden, maar ook doofblinden en mensen met autisme. Naar aanleiding van het 225-jarig bestaan van Kentalis heeft Studio Louter in nauwe samenwerking met medewerkers, wetenschappers, cliënten en hun familie een website ontwikkeld.

 

We hebben de medewerkers van Kentalis laten vertellen over verschillende historische objecten uit de archieven van de organisatie. Zo zien we dat het maken van hosties nog steeds een rol speelt in het leven van cliënten, komen we erachter wat een ademverdeler is en roept een diploma de mooie tijd op van een van de leerlingen. Op deze manier komen objecten en verleden samen en gaat het rijke verleden van Kentalis een actieve rol spelen in het heden. De bezoeker kan op associatieve en steeds verrassende manier het verleden van Kentalis op zich af kunnen laten komen. Omdat de website niet alleen bedoeld is voor horende mensen, maar natuurlijk ook voor niet-horenden, slechthorenden en doofblinden, is er altijd ondertiteling aanwezig die in grootte kan worden aangepast. Daarnaast zijn films waarin geen gebarentaal wordt gesproken voorzien van een gebarentolk.

 

www.dewereldvankentalis.nl

Resultaat

Website

 

 

Partners

Werkveld

  • Film
  • Interactie