Apotheek, Apotheker, Apothekers, Apothekersvak, KNMP, 175 KNMP, beter, beter beter, Oude Hortus, Hortus, Utrecht, Universiteitsmuseum, Museum, museum, Universiteitsmuseum Utrecht, patiënt, digitaal, digitale, digitale patiënt, praktiserend, beoefenen, tentoonstelling, reizende tentoonstelling, reizen, begrip creëren, ontwikkelingen, farmaceutisch, professionele organisatie, farmaceutische industrie, sector, apothekerssector, branche, apothekersbranche, ibeacon, location based, ios, android, tamagochi,

KNMP: Beter beter door de apotheker

header-knmp

Al 175 jaar beter beter door de apotheker

Op 10 maart opende de reizende tentoonstelling ‘Al 175 jaar beter beter door de apotheker’ voor het eerst de deuren in de Oude Hortus van het Universiteitsmuseum Utrecht. Een feestelijke start van het 175-jarig bestaan van de KNMP: de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers. Samen met KNMP bedachten we de tentoonstelling om meer begrip te creëren voor het apothekersvak en de ontwikkelingen in de pharmaceutische wereld.

 

Studio Louter heeft voor deze tentoonstelling ook een ‘tamagotchi’-app ontwikkeld waarmee je als bezoeker de verschillende taken van de apotheker ontdekt. Tijdens het spelen van de app stap je letterlijk in de schoenen van de apotheker om zijn digitale patiënten, Juub en zijn familie, te helpen. Dit doe je in minigames die gekoppeld zijn aan vijf zuilen in de tentoonstelling. Elke zuil weerspiegelt daarbij één van de hoofdtaken van de apotheker. Wanneer je in de buurt van een zuil bent, activeert een ibeacon het spel dat bij de zuil hoort. Door alle vijf de spellen te doorlopen en het apothekersvak zo goed mogelijk te beoefenen, maak jij Juub en zijn familieleden steeds weer beter beter.

 

Resultaat

Tijdelijke tentoonstelling

App

Partners

Todd van Hulzen

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie