Galerij van de Mens tentoonstelling, Galerij van De Mens Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, Museum voor Natuurwetenschappen Galerij van de Mens, Galerij van de Mens Brussel, Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen Brussel, KBIN Brussel, games tentoonstelling, games museum, video mapping projecties, kinect game, dinomuseum Brussel, interactie museum, interactie tentoonstelling, multimedia museum, multimedia tentoonstelling, film tentoonstelling, film museum, Studio Louter Amsterdam

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen: Galerij van de mens

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen - Galerij van de Mens

Dat ik een wonder ben is geen toeval

Voor het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel heeft Studio Louter de multimedia en av voor de nieuwe permanente tentoonstelling ‘Galerij van de Mens’ ontwikkeld. Het menselijk lichaam is een machtige machine die voortkomt uit miljoenen jaren van evolutie. Dat de mens een wonder is, is dus geen toeval.

 

Dit wonder leggen we uit op verschillende manieren. We belichten de menselijke evolutie. Wat onderscheidt onze evolutionaire voorgangers van de moderne mens? Wat zijn de revolutionaire kenmerken van ons type? Ook leggen we de perfecte werking van het menselijk lichaam uit. Op modellen worden de ingewikkelde processen van bijvoorbeeld de spijsvertering op een spectaculaire wijze geprojecteerd. Daarnaast zijn er ook games waarmee de bezoeker kan testen hoe zijn lichaam in elkaar zit. Ben jij net als iedereen?

 

Deze tentoonstelling is de showroom van het leven. Het toont de schoonheid van mens en evolutie in al zijn wetenschappelijke complexiteit.

 

“Het Museum voor natuurwetenschappen toont uw evolutie zoals u ze nog nooit gezien hebt”

(De Standaard, *****)

Resultaat

5 video mapping projecties

5 films

17 interactives

3 tests

Kinect game

8 verdiepingsschermen

 

 

Partners

Werkveld

  • Film
  • Interactie