Leuven, Vlaanderen, België, Museum, St.Pieterskerk, AR, AR tour, HoloLens, HoloLens 2, Microsoft HoloLens, geschiedenis, kunst, Dieric Bouts, Vlaamse meesters, virtual reality, ontwerp, onvergetelijke bezoekerservaring, Studio Louter, Emotion Design, tentoonstellingsontwerp, ervaring, event, museum, interactie, interactieontwerp, inhoud, storyline, verhalen, gelaagdheid, multi-layered experience,

M-Leuven: Tussen Hemel en Aarde

header-m-leuven-hololens-2

Een verwonderlijke mixed reality-reis door Leuven

Leuven is een stad waar vele werkelijkheden door elkaar lopen. Het is de stad van Dieric Bouts en Stella Artois, van religie en innovatie, van studenten en ambachtsmannen. Een futuristische mindgate met middeleeuwse huizen die zijn herbouwd na het drama van de Grote Oorlog. Een stad van verwoesting, verdriet en volharding, van feesten, bier en optochten. De vele werkelijkheden van Leuven komen samen in het eeuwenoude hart van de stad: de Sint-Pieterskerk.

 

Met behulp van de nieuwste mixed reality-technologie ontwierp Studio Louter een reis met iPad door het veelzijdige verleden van Leuven in en rondom de heringerichte Sint-Pieterskerk.  Aan de hand van de kunstschatten in de kerk, zoals het drieluik Het Laatste Avondmaal van Dieric Bouts, ontdekt de bezoeker de verborgen verhalen achter deze bijzondere stukken. Ieder object is tevens verbonden met een plek in de stad. In een nieuwe, gelaagde realiteit wordt het oude Leuven met het nieuwe Leuven verbonden.

 

Vanaf oktober 2020 kunnen bezoekers de mixed reality-reis ook met een Hololens 2 beleven. Lees hier meer over de lancering van de Hololens tour.

 

Foto’s en film: M Leuven

Resultaat

Permanente virtuele rondleiding

 

Partners

 

 

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie