Marinemuseum, marine museum, marine, Den Helder, zee, zee slag, zeeslag, zeeslagen, Tocht naar Chatham, Chatham, Slag in de Javazee, Javazee, Java zee, java, zee, 1667, 1942, scheepvaart, scheep vaart, schepen, interactief, interactive, tentoonstelling, tentoonstellingen, Tweede Wereldoorlog, WW2, WWII, WO II, wereldoorlog, wereld oorlog, Zeventiende eeuw, zeventiende-eeuw, 17e eeuw, vrienden, tijdperken, tijdperk

Marinemuseum: Zeeslag

Fotografie: DigiDaan

Twee paar vrienden, twee tijdperken, twee zeeslagen

2017 is het jubileumjaar van twee zeer verschillende Nederlandse zeeslagen: de glorieuze Tocht naar Chatham van 1667 en de desastreuze Slag in de Javazee van 1942. In opdracht van het Marinemuseum heeft Studio Louter het concept bedacht en multimedia ontwikkeld voor een tijdelijke tentoonstelling. Studio Louter brengt de twee zeeslagen uit het verleden weer dichtbij door bezoekers mee te nemen in de belevenissen van zeelieden die echt hebben meegestreden.

 

In de zaal over Chatham volgen bezoekers het verhaal van konstabelsmaat Thijs en marinier Joris. In spannende films en interactives varen bezoekers in een sloep mee naar Fort Sheerness of laten de sterkste Engelse oorlogsschepen in vlammen opgaan. De sfeer bij de Slag in de Javazee is daarentegen juist verstild. Het is een onderwaterwereld waarin herdenking en herinnering aan deze tragische slag centraal staan. In animatiefilms volgen bezoekers de verhalen van ziekenverpleger Alex en oudste officier Crommelin die een niet te winnen strijd tegemoet gaan. De tentoonstelling geeft daarmee erkenning aan de dappere zeelieden die hun leven op het spel zetten voor hun vaderland.

Resultaat

Tijdelijke tentoonstelling

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie