Educatief programma, mauritshuis Den Haag, educatief programma mauritshuis, educatief programma Gouden Eeuw Quiz, interactief lesprogramma, film museum, film tentoonstelling, interactie tentoonstelling, interactie museum, Studio Louter Amsterdam, ipad programma, ipad educatieve applicatie, tablet educatief programma

Het Mauritshuis: Educatief programma

Mauritshuis - Educatief Programma Interactieve Website

Leren in een geschilderde wereld

Voor het Mauritshuis ontwikkelden we twee educatieve programma’s die scholieren uit het basisonderwijs voorbereiden op het museumbezoek. De jongste kinderen, groep 1 tot en met 4, gaan op ontdekkingstocht door het Mauritshuis. Dit is een getekende wereld vol vrolijke details, waarin ze spelenderwijs achter komen wat een museum is en wat de belangrijkste stukken zijn die in het Mauritshuis hangen.

 

Bekijk de praatplaat.

 

Voor groep 5 tot en met 8 maakten we de Gouden Eeuw Quiz. De quizmaster neemt je mee in de schilderijen van het Mauritshuis. Letterlijk, want hij loopt er zelf in rond! De klas moet zijn vragen beantwoorden. Welke groep zal de strijd winnen?

 

Beide lessen zijn speciaal ontwikkeld voor het digitale schoolbord. De lessen kunnen dus in het klaslokaal worden gegeven.

 

Speel de quiz.

 

Resultaat

2 interactieve lesprogramma’s

 

 

Partners

Werkveld

  • Film
  • Interactie