Mauritshuis, Den Haag, kunst, persoonlijk, rondleiding, schoolklassen, plezier, museumbezoek, museum, studio, louter, Studio Louter, interactieve enquête, interactief, enquête, docenten, bezoek, museumdocent, interesses, leerlingen, concept, date, datingsite, profiel, profielpagina, interesse, foto's, foto, hobby, hobby's, online, kennismaken, bezoekers, scholieren, match, perfect, perfect match, Vermeer, Potter, filmgenres, idolen, delict, plaats delict, website, brainstorm

Filmidolen en meesterwerken: scholieren brengen ze samen

Header_Mauritshuis-enquete_parel-974x584siegel

Ontdek als klas je match met Het Mauritshuis

Ieder jaar verwelkomt Het Mauritshuis in Den Haag vele schoolklassen. Om deze leerlingen een boeiend bezoek te bieden, geven de museumdocenten rondleidingen op maat waarbij zij inhaken op de specifieke interesses van één klas. Om die interesses te achterhalen ontwikkelden we samen met het museum de website ‘Match met Het Mauritshuis’.

 

‘Match met Het Mauritshuis’ is een eerste kennismaking tussen de scholieren en het museum. Middels een enquête die voorafgaand aan het bezoek wordt ingevuld, geven de leerlingen aan wat hen in het dagelijks leven bezighoudt. We vragen ze bijvoorbeeld welke filmgenres ze leuk vinden, wat hun idolen zijn en van wat voor eten ze houden. Aan de hand van de resultaten ontstaat een profiel van de klas. Via dit profiel zien de scholieren hun eigen interesses terug in de meesterwerken van het museum. Ooit De Stier van Paulus Potter als een plaats delict gezien? Of het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer in het vizier gehad? Het profiel vormt de basis voor de rondleiding: zo ontstaat er altijd een perfecte match tussen het museum en de klas.

 

 

 

Resultaat

Website

Partners

Werkveld

  • Inhoud
  • Interactie