Museum Boerhaave, Boerhaave Museum, museum, Boerhaave, Leiden, herinrichting, opstelling, bewonderen, ontdekken, beleven, dromen, adembenemende, collectie, tonen, wetenschappers, kijken, anders kijken, wereld, inzichten, ontdekkingen, geschiedenis, sterrenkijkers, Gouden Eeuw, Qubit, eenentwintische eeuw, films, interactieve installaties, interacties, installatie, media, scenario, nieuw, audiovisuele presentaties, stimuleren, nieuwsgierig, bestuderen

Museum Boerhaave: Herinrichting

Header_boerhaave_herinrichting

Zonder nieuwsgierigheid geen wetenschap

Vanaf november 2017 kan het publiek de collectie van Museum Boerhaave in een compleet nieuwe opstelling bewonderen. Samen met OPERA Amsterdam ontwerpen en richten we het Leidse museum opnieuw in.

 

Met de adembenemende collectie tonen we in het vernieuwde Boerhaave hoe wetenschappers door steeds anders te kijken naar de wereld om hen heen, tot nieuwe inzichten en ontdekkingen zijn gekomen. We gaan op ontdekking door de geschiedenis van de wetenschap – vanaf de eerste sterrenkijkers in de Gouden Eeuw tot de Qubit van de eenentwintigste eeuw. Iedere museumzaal krijgt een eigen karakter met bijpassende sfeer, films en interactieve installaties.

 

Studio Louter ontwikkelt samen met OPERA Amsterdam de storyline en het media-ontwerp. Daarnaast produceren we alle interactieve tentoonstellingselementen en schrijven we de scenario’s voor alle audiovisuele presentaties. We stimuleren bezoekers nieuwsgierig te zijn en ├ęcht naar de collectie te kijken. Net zoals wetenschappers onze wereld steeds beter en anders bestuderen. In het nieuwe Museum Boerhaave kan je straks ontdekken, dromen en beleven!

Resultaat

Storyline

Media-ontwerp

Filmscenario’s

Interactives

Partners

OPERA Amsterdam

Werkveld

  • Storyline
  • Film
  • Interactie