Educatief programma Museum Rotterdam ’40-’45 NU, educatief programma museum, educatief programma tentoonstelling, educatieve multimedia tour, multimediale tour, educatieve interactieve tafel, multi-screen educatie omgeving, multi-screen interactieve tafel, ipad educatieve t our, educatieve app, educatieve applicatie touchtafel, kinderen maken zelf films, digitaal lesprogramma, zelf films maken, kinderen ipad, beeldenrivier, objecten uit collectie, oorlogsverleden Rotterdam, oorlogsverhalen opnieuw vertellen, digitale verhalen vertellen, storyline museum, storyline website, content museum, content tentoonstelling, interactie museum, interactie tentoonstelling, film museum, film website, Studio Louter Amsterdam, Oorlogsverzetsmuseum Rotterdam, OVMR

Museum Rotterdam ‘40-’45 NU: Educatief programma

Museum Rotterdam '40-'45 NU - Interactieve tafel

Vertel het door

Het Museum Rotterdam ‘40-’45 NU is vernieuwd. Educatie staat hoog op de agenda en Studio Louter vulde het nieuwe educatieve deel in. Bij een bezoek aan het museum ontdekken leerlingen de prachtige verhalen achter de vele objecten die het museum rijk is. Ze lezen over verkoolde koekjes tijdens het bombardement, een kist waar katten in werden gevangen tijdens de hongerwinter, een poppenhuis dat is gemaakt door een onderduiker en vele andere verhalen.

 

Het hart van de nieuwe opstelling is een acht meter lange interactieve tafel. Hierop maken scholieren in groepjes van twee zelf presentaties over de verhalen die zij hebben gelezen. Ze vertellen deze door op hun eigen manier. De tafel biedt de bronnen en de tools om de presentaties te maken. Vervolgens worden de presentaties opgenomen in de opstelling van het museum. Bezoekers kunnen met behulp van een app deze verhalen ontsluiten. Ze zien zowel de museumtekst als de presentaties van de scholieren. Zo worden oude objecten relevant voor jonge bezoekers. De verhalen van toen worden doorgegeven aan een nieuwe generatie.

 

De herinrichting van het Museum Rotterdam ‘40-’45 NU is een gemeenschappelijk project. Samen met Tinker Imagineers, OPERA Amsterdam en Stichting Vredeseducatie werkte Studio Louter aan het nieuwe museum.

 

Lees hier het interview van Rik Herder met Museum Service over het educatief programma.

Resultaat

Educatief programma

 

 

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film
  • Interactie