Museum STAAL, STAAL, Staring, A.C.W. Staring, Staring Ervaring, Studio Louter, studio, louter, OPERA, OPERA Amsterdam, experience, beleving, beleef Staring, Achterhoek, de Achterhoek, Landgoed Wildenborch, Wildenborch, Romantiek, Almensch Kerkje, Almen Kerkje, kerkje in Almen, De Schommel, interactie, interactives, interactief museum, projection mapping, projecties, museumprojecties, projecties in museum, inspiratiebron, schrijver, dichter, poëet, poëzie, dichter

Museum STAAL: Inrichting Staring Ervaring

480 - STAAL

Verliefd op de Achterhoek

‘Elk weet, waar ’t Almensch Kerkje staat,’ schrijft de romantische dichter A.C.W. Staring in een van zijn bekendste werken. Tegenover dat kerkje in Almen staat sinds kort Museum STAAL dat bezoekers kennis laat maken met Staring’s grootste inspiratiebron: de Achterhoek. Studio Louter ontwikkelde in samenwerking met OPERA Amsterdam het concept voor de inrichting van het museum. Bovendien maakten we de multimedia.

 

In Museum STAAL ervaar je de schoonheid van de Achterhoek op een onverwachte manier. Je wordt meegenomen naar Staring’s landgoed de Wildenborch, je duikt in zijn familiegeschiedenis en je ziet dromerige beelden van het landschap terwijl je zachtjes schommelt in de Romantiekruimte. Onderga de Staring Ervaring en word ook verliefd op de Achterhoek.

 

Resultaat

Zeven-schermen film

Projection mapping

Interactieve schommelfilm

Partners

OPERA Amsterdam

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film
  • Interactie