museum, de timmerwerf, museum de timmerwerf, werf, de lier, westland, vakmanschap, timmerzaak, , werkplaats, timmermuseum, gereedschap, zolder, timmerman, windmolen, hooizolder, waterpomp, generaties, hout, houtbewerken, 1642, draaibank, schoepen, wisselexposities, erfgoed, erfenis, generatie op generatie, historie, geschiedenis, projectie, show, licht, geluid, licht en geluid, son et lumiè, interactie, spotlight, uitlichten, aandacht, storyline, storytelling,

Museum De Timmerwerf: Son et lumière

header-lier2

Eeuwenoud vakmanschap komt tot leven

Museum De Timmerwerf is gehuisvest in een eeuwenoud pand, wat sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Het vakmanschap is generatie op generatie doorgegeven en zo ook het gereedschap, dat nog altijd op de zolder ligt. Het museum heeft Studio Louter gevraagd om aan de hand van het gereedschap de verhalen achter deze historische schatten op een hedendaagse manier te vertellen.

 

Met projecties en een getimede licht- en geluidshow op de zolder van het museum wordt ieder uniek stuk gereedschap in de schijnwerpers gezet. Langzaam komt de verdwenen wereld van de timmermannen weer tot leven: geluiden als zagen en timmeren zijn te horen en een voice-over neemt de bezoeker mee in het verhaal van de 350 jaar oude Timmerwerf. Een grafische laag geeft historische en technische informatie bij de objecten.

 

In een interactief verdiepingsscherm vindt de bezoeker extra informatie en filmbeelden die de toepassingen van de gereedschappen tonen. Het gereedschap werd onder andere gebruikt voor het onderhoud van molens, het maken van waterpompen en de bouw van hooibergen. De molens zijn er intussen niet meer, maar het gereedschap en het verhaal leeft voort op de Timmerwerf.

Resultaat

Vaste licht- en geluidinstallatie

 

Partners

Werkveld

  • Storyline
  • Film
  • Interactie