Datavisualisatie Nationaal Archief, datavisualisatie archief, tentoonstelling Het Geheugenpaleis, verbouwing Nationaal Archief, wereld van archiefdozen, mini-exposities, over-all concept, tentoonstellingsconcept, interactieve wereld, animaties, animatie mapping, winnaar International Museums + Heritage Award 2014, Studio Louter Amsterdam, multimedia tentoonstelling, multimedia museum, interactie tentoonstelling, interactie museum, interactives, content museum, content tentoonstelling, film museum, film tentoonstelling, Nationaal Archief Den Haag

Nationaal Archief: Het Geheugenpaleis

Nationaal Archief - Het Geheugenpaleis

Een wereld van dozen, bewoond door 11 kunstenaars

Na een grote verbouwing opende het Nationaal Archief op 16 oktober zijn deuren met de tentoonstelling Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven. Vormgever Todd van Hulzen en Studio Louter creëerden een feeërieke wereld die opgebouwd is uit archiefdozen.

 

In deze dozenwereld maakten 11 verschillende kunstenaars 11 mini-exposities op basis van documenten uit het archief. Studio Louter bedacht het over-all concept, hielp het NA in het begeleiden van de makers en bewaakte de storyline. Bovendien maakten we verschillende installaties.

Een grote datavisualisatie in het hart van de expositie verbeeldt het archief als volledig interactieve wereld, die een schat aan informatie over het archief en haar gebruikers ontsluit.

 

Als bewegende A-tekst maakten we twee animaties die zijn gemapt op de dozenwand, zodat het lijkt alsof de dozen zich openen en sluiten.

 

Zie ook de trailer van de tentoonstelling.

 

 

Winnaar van de International Museums + Heritage Award, 2014.
Winnaar van de Luigi Micheletti Award, 2015.

Resultaat

1 grote datavisualisatie

2 animaties

 

 

Partners

Todd van Hulzen

Werkveld

  • Inhoud
  • Film
  • Interactie