tentoonstelling, ‘Het Geheugenpaleis’, geheugenpaleis, nationaal, nationaal archief, archief, studio, louter, studio louter, 2013, ontwikkelen, dozenwereld, wereld, dozen, mini-exposities, exposities, documenten, hart, datavisualisatie, data, visualisatie, interactief, interactieve wereld, wereld, uniek, schat, informatie, gebruikers, archivaris, archiefstukken, up to date, update, favorieten, verhalen, wereldkaart, animatie, rol, nieuwe, huidige, digital, digital born, Den Haag.

Nationaal Archief: Up-to-date

Nationaal Archief - Update interactieve wereldkaart

Geen stoffig archief

De tentoonstelling ‘Het Geheugenpaleis’ van het Nationaal Archief, die Studio Louter in 2013 ontwikkelde, is een dozenwereld van mini-exposities op basis van documenten uit het archief. In het hart van de expositie verbeeldt een grote datavisualisatie het archief als een volledig interactieve wereld. Deze unieke datavisualisatie ontsluit een schat aan informatie over het archief en haar gebruikers.

 

Maar het Nationaal Archief blijft ook nu met zijn tijd meegaan. Om de archiefstukken met nieuwe data ‘up-to-date’ te houden heeft Studio Louter nieuwe favorieten en verhalen aan de interactieve wereldkaart toegevoegd. Ook visualiseert een animatie de nieuwe rol van het Nationaal Archief en hoe zij omgaan met de huidige ‘digital born’ archiefstukken.

Resultaat

10 nieuwe verhalen

10 nieuwe favorieten

Animatie

Screensaver

Partners

Werkveld

  • Storyline
  • Interactie