National Museum of Qatar, NMoQ, family exhibits, Studio Louter, OPERA Amsterdam, Shosho, interactive design, storyline, Archeology, Kiss The Frog, Life on the Coast, Oil and Gas, Jean Nouvel, Qatar, design, emotion design, concept, creative direction, multimedia, interactive design,

National Museum of Qatar: spelen bij de rivierbedding

Header_qatar

Spelen bij de rivierbedding

Op 28 maart 2019 is het langverwachte en indrukwekkende National Museum of Qatar in Doha geopend, dat werd ontworpen door het bekroonde Franse Atelier Jean Nouvel. Samen met OPERA Amsterdam ontwikkelde Studio Louter het concept voor zes vaste familietentoonstellingen. Drie van de zes familietentoonstellingen werden door Studio Louter geproduceerd en we maakten een aantal verdieping-stations. Onze collega Olga was zeven maanden op locatie aanwezig om het museum bij te staan als Creative Director voor alle digitale media in het museum.

 

Het National Museum of Qatar vertelt het verhaal van de rijke ontstaansgeschiedenis van het land, het erfgoed en de mensen in een immersieve museumervaring. Bij de 1,5 kilometer lange meanderende tentoonstelling hebben we zes plekken voor families ingericht langs een zogenaamde rivierbedding: in de luwte en met plek om te rusten en te spelen. Hier wordt voor gezinnen met kinderen van vijf tot vijftien jaar het verhaal van Qatar op een interactieve, spannende en verhalende manier verteld.

 

Voor de familietentoonstellingen Archeologie, Leven aan de Kust en Olie en Gas hebben we digitale en interactieve spellen en projecties gemaakt. Kinderen beleven hoe het is om archeologische vondsten op te graven in een digitaal geprojecteerde woestijn en leren wat deze objecten vertellen over hoe men vroeger leefde. De Perzische Golf wordt tot leven gebracht door projecties waarin kinderen kunnen ‘duiken’ naar parels zoals men dat vroeger deed en kunnen ze scholen vissen besturen met hun lichaam: hier zie je er alvast een glimp van. Ook leren kinderen dat energie uit verschillende bronnen komt en kunnen ze lopend over een interactieve kaart op zoek naar energie uit zon, wind, gas en olie om daarmee Qatar te verlichten.

Resultaat

6 vaste familietentoonstellingen

Verdieping-stations

 

Partners

OPERA Amsterdam

Shosho (animaties)
Kiss The Frog

Werkveld

  • Storyline
  • Film
  • Interactie