Naturalis, koken, kook met de aardkloot, aardkloot, platentektoniek, aardrijkskunde, aardlaag, aardkern, aardkorst, huis tuin en keuken, film, eetfilm, culinairefilm, educatieve film, kookfilm, tentoonstelling ontwerp, studio louter, emotion design, full service studio, gado gado filmproducties,

Naturalis: de kracht van platentektoniek

532 - Naturalis Koken met de Aardkloot

Kook met de Aardkloot

Voor de nieuwe vaste opstelling in Naturalis maakte Studio Louter met huis-tuin-en-keukenmaterialen een film over platentektoniek. De film De kracht van platentektoniek is onderdeel van de tentoonstelling De Aarde. De expositie legt de geologische geschiedenis van de aarde uit door in te zoomen op vier landen waar belangrijke geologische fenomenen letterlijk dicht aan de oppervlakte liggen: IJsland, Japan, Hawaii en Brazilië.

 

In een typisch IJslands vakantiehuisje kijken bezoekers naar een film die eerder doet denken aan een kookprogramma dan aan een aardrijkskundige film. Door middel van experimenten met alledaagse ingrediënten zoals avocado, groentesoep en chocoladetaart worden de geologische fenomenen in de rest van de zaal op een toegankelijke en speelse manier uitgelegd. Een avocado is vanaf nu geen vrucht meer, maar de schil is de harde aardkorst, het vruchtvlees de beweeglijke aardmantel en de pit de hete aardkern.

 

Voorwerpen uit de tentoonstelling zijn terug te zien in de film. Zo ontstaat een concrete verbinding tussen de film en de rest van de expositie.

 

“Jip en Janneke taal: daar houden we van! Een educatief onderwerp op een boeiende speelse manier weergegeven, zodat jong en oud (willen) blijven kijken. Educatie op een zeer onderhoudende manier. En na elk shot word je weer beloond voor het kijken. Deze film staat terecht in de top van de genomineerden binnen de categorie creativiteit/innovatie!”

一 Jury Avond van de Opdrachtfilm 2020

Resultaat

Film

Partners

Gado Gado Filmproducties

Werkveld

  • Film