Virtueel museum interactieve website, virtueel museum ’s Heeren Loo, historisch virtueel museum, interactieve website ’s Heeren Loo, zorg voor mensen met een beperking, interviews gehandicapten, historisch beeldmateriaal website, levende gidsen virtueel museum, film tentoonstelling, film museum, content tentoonstelling, content museum, storyline tentoonstelling, storyline museum, Studio Louter Amsterdam

Nederlands Openluchtmuseum: Stukje Jordaan in Arnhem

Openluchtmuseum Arnhem - Projection mapping

Krotwoningen komen tot leven

Een stukje Jordaan in Arnhem. Sinds de zomer van 2012 zijn in het Nederlands Openluchtmuseum een aantal afgebroken panden uit de Amsterdamse Westerstraat te bezichtigen. Studio Louter maakte een projection mapping en een enorme graffiti om het verleden tot leven te wekken.

Aan de voorzijde liggen een kroeg, een postkantoor en een Turkenpension, daarachter ligt de Pottenbakkersgang die toegang biedt tot een aantal krotwoningen. Deze werden in 1700 gebouwd en raakten in de loop van de negentiende eeuw verkrot door toenemende bevolkingsdruk. Hier woonden mensen in erbarmelijke omstandigheden.

 

Studio Louter verzorgde het inhoudelijk concept, de inrichting en de multimedia voor de krotwoningen en de Pottenbakkersgang. Projection mappings op basis van authentiek (film)materiaal laten de barre omstandigheden zien. En een wandvullende graffiti geeft historische informatie. Perspekt Studio’s ontwierp en maakte de kroeg, postkantoor en Turkenpension aan de voorzijde.

Resultaat

Multimedia

Projection mappings

 

 

Werkveld

  • Inhoud
  • Film