Delta Experience, Neeltje Jans Delta Experience, Educational Experience, educational panorama experience, educational show, Delta expierence Deltapark Neeltje Jans, watersnoodramp, 31 januari 1953, Todd van Hulzen, Kloosterboer, Shosho, 3D animatie panorama, Zeeland, interactie museum, interactie tentoonstelling, multimedia museum, multimedia tentoonstelling, film tentoonstelling, film museum, storyline museum, storyline tentoonstelling, Studio Louter Amsterdam

Neeltje Jans: Delta Experience

Neeltje Jans

Why we need this dam

Het Deltapark Neeltje Jans ligt aan de voet van de allergrootste stormvloedkering ter wereld. Wat is het verhaal achter dit immense bouwwerk? Neeltje Jans heeft Studio Louter gevraagd om de historische achtergrond van het Nederlandse gevecht tegen het water te vertellen op een innovatieve, toegankelijke en levendige manier.

 

Het antwoord is een indrukwekkende 3D animatie in een panorama die de bezoeker de allesverwoestende kracht van het water laat ervaren. Het is het verhaal van de grootste naoorlogse natuurramp in Nederland. De bezoeker krijgt een indruk van wat zich afspeelde in Zeeland in de nacht van 31 januari 1953. Een historische gebeurtenis waar geen beelden van bestaan. Zie en ervaar hoe de golven van de Noordzee delen van Nederland wegvagen.

 

Als de storm gaat liggen, verschijnt een waterval van archiefbeelden. Je ziet de schade van de ramp, maar ook de daaropvolgende wederopbouw van Zeeland en de bouw van de Deltawerken. De educatieve voorstelling waarschuwt de bezoeker voor de dreiging van het water: zullen de Deltawerken ons in de toekomst ook nog kunnen beschermen?

Resultaat

Educatieve panorama experience

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film