educatieve website, educatief programma, website, leerling participatie, pacificatie, samen doen, leren door te doen, onderwijsmuseum, vrijheid van onderwijs in de klas, vrijheid van onderwijs, doe-opdrachten, doe opdrachten in de klas, innovatief, online leeromgeving, hoe uniek is jouw school, leer over je school, leer over vrijheid van onderwijs, online.

Onderwijsmuseum: Mijn school is uniek

mainheader

Website: Mijnschoolisuniek.nl

Het is nu honderd jaar geleden. De zwaarbevochten schoolstrijd komt dankzij de Pacificatie van 1917 tot een einde. Hiermee krijgen alle scholen de vrijheid zichzelf te zijn en ontstaat in Nederland een uniek onderwijslandschap waarin elke school anders is. In 2017 staat het Onderwijsmuseum stil bij deze belangrijke gebeurtenis.

 

In opdracht van het Onderwijsmuseum heeft Studio Louter daarom een educatieve website ontwikkeld. Op mijnschoolisuniek.nl ontdekken leerlingen aan de hand van actieve en interactieve opdrachten hoe uniek hun school is. Door scholen met elkaar te vergelijken en te matchen, ervaren de leerlingen hoe divers het onderwijs in Nederland is dankzij de Pacificatie.

 

Doe mee op mijnschoolisuniek.nl

Resultaat

Educatieve website

Partners

Werkveld

  • Inhoud
  • Interactie