nieuwbouwwijk, stadsvernieuwing, Dalfsen, Oosterdalfsen, inrichting, vernieuwing, geschiedenis, archeologie, familiegeschiedenis, voorouders, heden, verleden, ontmoetingen, geschiedenis, herontwikkeling, wijk, openbare ruimte, nieuwbouw, resten, restanten, vondsten, bodemvondsten, Studio Louter, studio, louter, MUST, architecten, archeologische vondsten

Oosterdalfsen: Inrichting openbare ruimte

Oosterdalfsen

5000 jaar familieleven in Oosterdalfsen

In het oudste deel van Dalfsen werkt Studio Louter in samenwerking met stedenbouwkundig bureau MUST aan de inrichting van de nieuwbouwwijk Oosterdalfsen. Archeologische vondsten van de Trechterbekercultuur en Merovingische grafgiften tonen aan dat hier al 5000 jaar lang families wonen.

 

Studio Louter en MUST brengen de archeologie op speelse wijze terug in de openbare ruimte. Zo kunnen bewoners barbecue├źn op de plek waar de eerste jagers-verzamelaars hun voedsel bereidden. De openbare ruimte informeert bewoners niet alleen over de unieke geschiedenis van hun wijk, maar stimuleert bovendien ontmoetingen tussen wijkgenoten. Zo komt de huidige generatie bewoners in contact met families van vroeger en nu.

Resultaat

Inrichting nieuwbouwwijk Oosterdalfsen

Partners

MUST

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud