Paisley Museum Reimagined, Paisley, Paisley museum, herinrichting, Schotland, Engeland, musea, collectie, erfgoed, studio louter, creatieve studio, tentoonstellingsontwerp, design, vormgeving, kunst, ervaring, emotion design, OPERA Amsterdam, Amsterdam,

Paisley Museum Reimagined: Herinrichting

Header-Paisley3

Een radicaal museum

Het Paisley Museum wordt radicaal vernieuwd. De herinrichting is onderdeel van een groots plan om de stad Paisley internationaal op de kaart te zetten als culturele hotspot. Studio Louter werkt samen met OPERA Amsterdam aan een nieuw tentoonstellingsontwerp voor het Schotse museum. Dit doen we in nauwe samenwerking met prijswinnend architectenbureau AL_A dat het ontwerp maakt voor de renovatie van het gebouw.

 

Het museum heeft gekozen voor een bottom-up insteek. Het zal het verhaal vertellen van de arbeidersklasse, de verschoppelingen en de non-conformisten. De stad heeft een rijke historie van industrie, innovatie en verzet. Dit wil het museum vieren. Zo was Paisley eind jaren 70 en in de jaren 80 het centrum van de Punk Rock in Schotland. De Punkers van toen delen hun verhalen nu in het museum. In de negentiende eeuw had de stad een belangrijke textielindustrie – beroemd van het Paisley motief. De onbekende verhalen uit die tijd, van vrouwen en de draw boys die als kind meewerkten in de weverijen, krijgen een plek in het museum.

 

Honderd bijzonder alledaagse verhalen zijn verzameld. We maken voor ieder verhaal een unieke en betekenisvolle opstelling. De presentatie verwerpt iedere vorm van hiërarchie: alle verhalen zijn even belangrijk. Naast de verhalen ontwikkelen we een interactieve weefstudio waar het weefproces begrijpelijk wordt gemaakt voor de bezoeker. Een heritage and archive center en een workshopruimte zijn ook onderdeel van de herinrichting. Een immersieve introductieruimte bereidt de bezoeker voor op de reis door het museum. Het mozaïek van verhalen en objecten geeft de bezoeker een kleurrijk en veelzijdig beeld van de geschiedenis van Paisley en haar bewoners.

Resultaat

Herinrichting

in ontwikkeling

Partners

OPERA Amsterdam

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie