Rijksmuseum Boerhaave: Herman Boerhaave en de Gouden Eeuw van de wetenschap

Studio Louter Herman Boerhaave

Welkom in de wereld van Boerhaave

De tentoonstelling Herman Boerhaave en de Gouden Eeuw van de wetenschap in Rijksmuseum Boerhaave is gemaakt ter ere van de 350ste verjaardag van Herman Boerhaave, de beroemde Leidse hoogleraar medicijnen. Boerhaave wilde de geneeskunde ontdoen van dwalingen om haar te hervormen en fake science tegen te gaan. Sommige huidige methodes in de geneeskunde zijn terug te leiden tot zijn destijds vernieuwende aanpak.

 

Als bezoeker wandel je door het Leids wetenschappelijk landschap van de Gouden Eeuw: door middel van grote grafische panelen komen de hortus, de collegezaal, het laboratorium, de ziekenzaal, de bibliotheek en huize Oud-Poelgeest voorbij. Je leert Boerhaaves karakter en loopbaan kennen door verhalen te lezen van zijn tijdgenoten en meer dan 100 bijzondere objecten worden vertoond. In een film brengt een vijftal mensen een lofrede voor Boerhaave en zie je diverse locaties die een sleutelrol speelden in zijn leven en carrière.

 

Door middel van grafische ingrepen, storytelling en film heeft Studio Louter het leven van Boerhaave in beeld- en tot leven gebracht.

 

De tentoonstelling is te zien van 30 november 2018 t/m 1 september 2019.

 

Fotografie ©Mike Bink

Resultaat

Tijdelijke tentoonstelling

Partners

OPERA Amsterdam

Gado Gado Filmproducties

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film