Rogier van der Weyden, de bewening van Christus, Mauritshuis, Opera Amsterdam, tijdelijke tentoonstelling, Renaissance, meesterwerk, 15e eeuw, storyline, concept, film, interactive, verdiepingsscherm, restauratie

Mauritshuis: Rogier van der Weyden

Studio Louter_header-mauritshuis-rogiervdweyden.v2

Rogier van der Weyden ontsluierd

Het vijftiende-eeuwse schilderij De bewening van Christus  is op zaal gerestaureerd in het Mauritshuis. Het meesterwerk van de Vlaamse schilder Rogier van der Weyden is het oudste schilderij in de collectie.

 

Samen met het Mauritshuis heeft Studio Louter het concept en de storyline van de tentoonstelling ontwikkeld. De schoonheid van het schilderij en de uitzonderlijke vaardigheden van Rogier van der Weyden worden aan de bezoeker getoond. Een levensgroot interactief touchscreen maakt het mogelijk om het meesterwerk tot in het kleinste detail te leren kennen. Daarnaast heeft Studio Louter verdiepingsschermen gemaakt en een film waarin de restauratoren over hun werk vertellen.

 

Muse Design Awards bekroonde de tentoonstelling met een platinum award in de categorie Interior Design for Exhibits, Pavilions, & Exhibitions 2019.

 

Fotografie: ©Mauritshuis

Resultaat

Tijdelijke tentoonstelling
Film
Verdiepingsschermen
Interactieve applicatie

Partners

OPERA Amsterdam

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film
  • Interactie