Het Scheepvaartmuseum: Havententoonstelling

2019-03-04 14:25:05 AMSTERDAM - Tallship De Morgenster bij het Scheepvaartmuseum. Het schip maakte onderdeel uit van de poolexpeditie Clean2Antartica die tijdens een symposium in het museum afgesloten wordt. ANP ROBIN UTRECHT

Een huwelijk tussen stad en haven

Samen met OPERA Amsterdam zullen we een nieuwe vaste tentoonstelling realiseren in Het Scheepvaartmuseum. De tentoonstelling over de rijke geschiedenis en de toekomst van de Amsterdamse haven zal openen in 2020, tevens het jaar van de eerstvolgende Sail Amsterdam. Tijdens een feestelijk moment in maart werd het plan voor de tentoonstelling ondertekend door het museum en Port of Amsterdam, een waardevolle samenwerkingspartner voor onder meer deze tentoonstelling.

 

In de tentoonstelling zal de eeuwenoude haat-liefde relatie tussen de Amsterdamse stad en zijn haven worden getoond. Het is een verhaal over geven en nemen, aantrekken en afstoten, net als in een huwelijk. Barend (creative partner bij Studio Louter): “Ze kunnen niet zonder elkaar, ze zijn dol op elkaar en ze hebben last van elkaar. Dat wordt een rode draad in de expositie.”

 

‘Het havenbedrijf en het museum willen laten zien dat haven en stad al eeuwen in elkaars vaarwater zitten.’

 

Foto: ©Robin Utrecht/ANP

Resultaat

Permanente tentoonstelling

In ontwikkeling

Partners

OPERA Amsterdam

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie