Interactie Stedelijk Museum Amsterdam, introductiefilm Stedelijk Museum Amsterdam, interactie museum, interactie tentoonstelling, interactives museum, interactives tentoonstelling, introductiefilm museum, introductiefilm tentoonstelling, levensloop van museumobjecten, film museumdepot, ruimtelijk vormgever Studio Ninaber, film tentoonstelling, film museum, Studio Louter Amsterdam

Stedelijk Museum Amsterdam: Introfilm en vraagbaak

Stedelijk Museum Amsterdam - Introductiefilm

De vormgevingsvraagbaak en levensloop van objecten

In het nieuwe Stedelijk Museum Amsterdam heeft de afdeling vormgeving een vaste plek gekregen. Studio Louter maakte hiervoor de introductiefilm. In een bijna hypnotiserend tempo komt een bonte verzameling aan afbeeldingen voorbij. De levensloop van de museumobjecten wordt getoond. Van ontwerp, naar gebruik tot aan het museumdepot.

 

Als afsluiter voor de afdeling vormgeving is de ‘vraagbaak’ ontwikkeld. Hier krijgt de bezoeker de kans vragen te stellen over een object uit het Stedelijk Museum. Die vragen worden dan door conservatoren of door de ontwerper zelf beantwoord. Het resultaat – zowel vraag als antwoord – wordt als filmpje op de vraagbaak weergegeven voor andere bezoekers. Studio Louter maakte voor het Stedelijk een speciale beheermodule waardoor het museum controle heeft over content van de interactive.

Resultaat

Interactive

Introductiefilm

 

 

Partners

Studio Ninaber

Werkveld

  • Film
  • Interactie