Inhoudelijk tentoonstellingsconcept, verdiepingsscherm, interactieve applicatie, films, Jacob Cornelisz. Van Oostsanen Amsterdam, Stedelijk Museum Alkmaar tentoonstelling, ruimtelijke vormgeving OPERA Amsterdam, multimedia museum, multimedia expositie, tentoonstellingsconcept, av museum, av tentoonstelling, storyline museum, storyline tentoonstelling, content museum, content tentoonstelling, content tentoonstelling, interactie museum, interactie tentoonstelling, film museum, film tentoonstelling, Studio Louter Amsterdam

Stedelijk Museum Alkmaar: Van Oostsanen

Stedelijk Museum Alkmaar - Van Oostsanen

Oeuvre van een schilder aan de vooravond van de Renaissance

‘Van Oostsanen- De eerste Hollandse meester’ is een tijdelijke tentoonstelling over Jacob Cornelisz. van Oostsanen. Het werk van deze schilder is op drie plaatsen tegelijk te bewonderen: het Amsterdam Museum, Stedelijk Museum Alkmaar en de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar. Studio Louter bedacht de storyline en maakte de multimedia en AV.

 

In het Stedelijk Museum Alkmaar ligt de nadruk op het kunsthistorisch belang van de schilder. Een introductiefilm laat de kunsthistorische en historische hoogtepunten uit de tijd van Van Oostsanen zien. Hierdoor wordt het oeuvre van de schilder in zijn context geplaatst nog voordat je de tentoonstelling ziet.

 

De tentoonstelling is verlevendigd met grote projecties op de muur. Schetsen die als voorstudie dienden, gaan langzaam over in de uiteindelijke schilderijen. Verspreid over de zaal staan vier verdiepingsschermen. Hier worden kunsthistorische aspecten van Van Oostsanen uitgelicht. Films, dia’s en hotspots tonen de bezoeker wat er zo speciaal is aan het oeuvre van deze schilder die leefde aan de vooravond van de Renaissance.

 

Na het bezoek aan de tentoonstelling wordt de mening van het publiek gevraagd. Wat omschrijft Van Oostsanen het best? Was hij een vernieuwer, vooral een ondernemer of toch meer een perfectionist?

Resultaat

Inhoudelijk concept

4 verdiepingsschermen

4 films

Interactive

 

 

Partners

Opera Amsterdam

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film
  • Interactie