Studio, Louter, Studio Louter, Stichting, Vredeseducatie, Stichting Vredeseducatie, Fort, Democratie, Fort van de Democratie, Utrecht, democratie, jongeren, racisme, vrede, interactie, interactieve installatie, installatie, tentoonstelling, radicalisatie, kinderen, schuilkelder, films, app, film, apps, mening, situatie, situaties, opinie, visie, school, vragen, uitslag

Stichting Vredeseducatie: Fort van de Democratie

Header

Democratie voor een nieuwe generatie

In het Fort van de Democratie van Stichting Vredeseducatie worden jongeren uitgedaagd actief te discussiëren over vrede en democratie. In de spannende ruimte van een voormalige atoomschuilkelder moeten jongeren een parcours afleggen langs hands-on interactives. Zo worden ze op speelse manier gedwongen na te denken over maatschappelijke dilemma’s en hun eigen (voor)oordelen.

 

Als deel van de modernisering van de opstelling heeft Studio Louter een serie iPad applicaties ontwikkeld: interactieve videoquizzen en een app voor het genereren van persoonlijke certificaten. Het certificaat geeft een  gepersonaliseerde uitslag van alle keuzes die de jongeren in het Fort hebben gemaakt.

Resultaat

8 Videoplayer apps

8 Print apps

Partners

Werkveld

  • Interactie