Stoommachinemuseum, land van vuur en stoom, studio louter, herontwikkeling, James Watt, stoommachine, bezoekerservaring

Stoommachinemuseum: herontwikkeling

497 - Header Stoommachinemuseum

Land van water en stoom

Het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik beschikt over de grootste collectie werkende stoommachines van Nederland. Samen met vrijwilligers worden de stoommachines nog altijd draaiende gehouden. Om het museum bestendig te maken voor de toekomst werken Studio Louter en OPERA Amsterdam samen aan de herontwikkeling.

 

Het concept legt de focus op de unieke locatie van het museum en laat elk type bezoeker ervaren dat ze een avontuurlijk land van water en stoom betreedt. Hier wordt de industriële revolutie weer tot leven gewekt en ga je de strijd aan tegen het water. Op een prikkelende en eigentijdse manier kan je het verleden gaan beleven door zelf aan de slag te gaan met de elementen water en vuur.

 

In de eerste fase van de herontwikkeling is de entree van het museum heringericht. De bezoeker kan zich in deze ruimte verwonderen aan de hoeveelheid stoommachine modellen, terwijl projecties laten zien hoe deze in Nederland werden gebruikt. Een betoverend theater van bewegende stoommachine modellen, geluid, projecties en licht zorgt ervoor dat de bezoeker op stoom komt voor de rest van het museum.

 

Bekijk hier de virtuele tour door het Stoommachinemuseum

Resultaat

Herontwikkeling

in ontwikkeling 

Partners

OPERA Amsterdam

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Interactie