Studio Louter: Zij voeren mee met de VOC

557 - Header-Huygens-optie-1

Verborgen verhalen in online datasets

Studio Louter ontwikkelt in samenwerking met het Huygens ING  de augmented reality experience Zij voeren mee met de VOC. De installatie maakt het mogelijk om op basis van online beschikbare bronnen antwoorden te krijgen op prangende en complexe erfgoedvragen over ons VOC verleden. Het realiseren van deze AR experience is mogelijk dankzij een onlangs toegekende subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

 

De installatie wordt een interactieve publieksvriendelijke big-data experience. Door middel van augmented reality op een iPad kunnen bezoekers letterlijk vragen stellen aan de honderdduizenden opvarenden van de VOC-schepen. Om de antwoorden te vinden, worden bezoekers meegenomen op een reis door data van honderdduizenden opvarenden van de VOC-schepen en gegevens over de ladingen die door deze schepen werden vervoerd.

 

Tijdens de digitale reis worden de gebruikers bijgestaan door experts die een breed scala aan opinies over het VOC-debat vertegenwoordigen. De applicatie laat zo een divers publiek ervaren hoe online beschikbare bronnen ons in staat stellen om antwoorden te krijgen op prangende en complexe erfgoedvragen.

 

Zij voeren mee met de VOC  zal na de lancering bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam langs meerdere musea en andere instellingen reizen

 

Resultaat

interactieve big-data experience

in ontwikkeling

Partners

Huygens Instituut van Nederlandse Geschiedenis

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Werkveld

  • Inhoud
  • Interactie