Tassenmuseum; Amsterdam; Tassenmuseum Hendrikje; Studio Louter; History of bags; Museum of bags; herinrichting; storyline; herinriching museum; design tentoonstelling; smaakvol; Emotion Design; zinnig verhaal invoelbaar maken; tentoonstellingsmakers; dagje uit in Amsterdam; uitstapje Amsterdam; design; ontwerp, concept; filmprojectie; filmprojecties; verdiepingsscherm; verdiepingsschermen; game; games; film; interactie; geschiedenis; tas;

Tassenmuseum Hendrikje: herinrichting

Studio Louter Tassenmuseum header foto Moetwil & van Dijk

Niets zo intiem als de tas

Na maanden renoveren is de vernieuwde derde verdieping van Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam weer open voor publiek. Studio Louter en OPERA Amsterdam ontwikkelden samen de ruimtelijke vormgeving, AV en interactieve installaties.

 

Tassenmuseum Hendrikje is met een collectie van ruim 5.000 tassen het grootste tassenmuseum ter wereld. Om bezoekers te prikkelen anders naar de collectie en de geschiedenis van de tas te kijken, ontwikkelden we het overkoepelende concept ‘Niets zo intiem als de tas’. Dit concept is vertaald naar interactieve installaties en AV die de collectie volledig tot haar recht laten komen.

 

In filmprojecties zie je als bezoeker dat wat je zelf niet mag doen, namelijk wat er gebeurt als je de tassen aan zou mogen raken en je eigen intieme moment met de tas zou hebben. Verdiepingsschermen brengen je in contact met de verhalen achter de tassen, hun gebruikers en makers. En na het ontwerpen van je eigen iconic bag ontdek je wat je tas over jou onthult. Zo ervaar je dat er veel meer achter een tas schuilt dan op het eerste gezicht lijkt.

 

Fotografie ©Moetwil & van Dijk

Resultaat

Film

Verdiepingsschermen

Game

Partners

OPERA Amsterdam

Werkveld

  • Film
  • Interactie