Trinity College Dublin, Trinity College, Trinity Dublin, College Dublin, Trinity, College, Dublin, The Book of Kells, Book of Kells, Kells, Ierland, Ieren, historische bibliotheek, historisch, bibliotheek, schatten, geschiedenis, middeleeuwse manuscript, meddeleeuws, manuscript, Long Room, long room, smart guide, smartguide, smart-guide, guide

Trinity College Dublin: The Book of Kells

DSC_8365

Omgeven door boeken

In het centrum van Dublin staat Trinity College. In het hart van deze universiteit bevindt zich een prachtige bibliotheek vol buitengewone schatten, waarvan The Book of Kells het meest bijzonder is. Dit rijkversierde middeleeuwse manuscript omvat de Vier Evangeliën, geschreven door Keltische monniken rond het jaar 800. Het is een belangrijk onderdeel van het Iers cultureel erfgoed.

 

The Book of Kells en de indrukwekkende Long Room in de Trinity College Library trekken ieder jaar een steeds groter publiek. Samen met OPERA Amsterdam gaan we zowel de tentoonstelling over het bijzondere boek, als de presentatie in de Long Room ontwerpen en vormgeven. We streven naar het creëren van een onvergetelijke bezoekerservaring door de grote bezoekersstroom in Trinity College te optimaliseren. Zo kan in de toekomst iedere bezoeker de schoonheid van de bibliotheek en The Book of Kells ervaren.

 

Ontdek het unieke karakter van de Long Room

Als pilot voor de herinrichting ontwikkelde we een aantal overdrachtsmiddelen om bezoekers van de Long Room nu al van extra informatie te voorzien. De overweldigende hoeveelheid en schoonheid van de plek maken we nog betekenisvoller door de bezoeker uit te leggen wat je ziet. Informatiepanelen en digitale verdiepingschermen onthullen de verborgen geheimen van de eeuwenoude bibliotheek. Het zijn verhalen over het gebouw, de boeken en de mensen die in de bibliotheek werken en studeren.

 

Onderdeel van de pilot is de evaluatie en analyse van de aangeboden informatie. We interviewen bezoekers en onderzoeken het klikgedrag. Zo kunnen we uiteindelijk een onvergetelijke bezoekerservaring creëren die je raakt.

 

Lees hier meer over de herinrichting van de bibliotheek.

Resultaat

Digitale tour

Herinrichting in ontwikkeling

Partners

OPERA Amsterdam

Werkveld

  • Storyline