Eten, voeding, koken, televisieprogramma’s, kookrubrieken, superfoods, Tweede Wereldoorlog, WOII, Nederland, voedsel, producten, recepten, Verzetsmuseum, Amsterdam, Verzetsmuseum Amsterdam, Studio, Studio Louter, Louter, voedseltrends, vroeger, nu, najaar, 2016, museum, tentoonstelling, oorlogstijd, ruimtelijk, ruimtelijk ontwerp, ontwerp, grafische vormgeving, grafisch, vormgeving, film, filmproductie, modern, Masterchef, bekende, Nederlandse, chefs, interactie, recepten.

Verzetsmuseum: Eten in Oorlogstijd

header_verzetsmuseum

Eten in heden en verleden

Gezonde voeding is in de mode: minder vlees, vet en zuivel en meer groenten. Groenten het liefst van het seizoen en voor de echte liefhebbers zelf verbouwd. Wat nu de trend is, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland noodgedwongen in praktijk gebracht. Het Verzetsmuseum Amsterdam brengt voedseltrends van nu en vroeger samen in de tentoonstelling ‘Eten in Oorlogstijd’. Deze bijzondere productie gaven wij grafisch vorm en is tot en met 28 mei 2017 in het museum te bezichtigen. 

 

Naast de grafische vormgeving van de expositie, ontwikkelde onze studio een interactieve game waarmee je je kennis over eten kan testen. Ook produceerden we verschillende filmpjes. Hierin koken we samen met vijf bekende Nederlandse chefs gerechten met ingrediënten die tijdens de bezettingsjaren beschikbaar waren. De recepten zijn terug te vinden in de tentoonstellingscatalogus waarvoor Studio Louter zowel de illustraties als de vormgeving verzorgde. 

Resultaat

Tijdelijke tentoonstelling

Tentoonstellingscatalogus/kookboek

PR materiaal

Partners

Tjep.

Werkveld

  • Inhoud
  • Film
  • Interactie