Multimedia tentoonstelling scheepvaartmuseum, multimedia tentoonstelling, multimedia museum, animatie projecties, multimediapresentaties, game tentoonstelling, levensechte animatie, animatiefilms, ruimtelijke vormgeving Haley Sharpe Design, interactie tentoonstelling, interactie museum, content tentoonstelling, content museum, film tentoonstelling, film museum, storyline tentoonstelling, storyline museum, Studio Louter Amsterdam

Scheepvaartmuseum: Willem Barentsz

Scheepsvaartmuseum - Multimedia

De ontdekking van de wereld

In de tentoonstelling ‘De ontdekking van de wereld’ reisde de bezoeker mee in het kielzog van de Nederlandse ontdekkingsreizigers. Een periode vol spanning en avontuur, successen en mislukkingen, heldenmoed en grote rijkdom.

 

We ontwikkelden voor de tentoonstelling twee projecties en twee multimediapresentaties. Daarbij is gebruik gemaakt van verschillende technieken en projectiemogelijkheden. Zo is er een game waarbij de bezoeker het schip van Willem Barentsz moet laden. Er is een levensechte animatie die op een tafel wordt geprojecteerd. De slotprojectie van de tentoonstelling bestaat uit een aantal korte animatiefilms die op vaak komische wijze de wederwaardigheden van de ontdekkingsreizigers illustreren.

Resultaat

2 projecties met animaties

2 multimediapresentaties

1 game

 

 

Werkveld

  • Storyline
  • Inhoud
  • Film
  • Interactie