Zuiderzeemuseum: Mooi Samen

Studio Louter Zuiderzeemuseum_mooi-samen

Verschillen in verenigen

Studio Louter heeft vier hands-on interactieve installaties gemaakt voor de tentoonstelling Mooi Samen, te zien in het Zuiderzeemuseum van 16 november 2018 t/m 5 mei 2019.

 

Mooi samen is een tentoonstelling over het verenigingsleven rondom de voormalige Zuiderzee en toont het werk van fotografen Koos Breukel en Sander Troelstra.  Zij reisden samen rond de voormalige Zuiderzee en brachten de diversiteit aan verenigingen in beeld: van showband tot mannenkoor, van kleindiervereniging tot klederdrachtgroep. Journalist Thijs Broer beschrijft de persoonlijke verhalen achter de (groeps)portretten. Het museum heeft Studio Louter gevraagd een interactieve laag aan de tentoonstelling toe te voegen.

 

Studio Louter realiseerde drie fysieke en één digitale installatie. Bezoekers van de tentoonstelling worden uitgenodigd na te denken over welke rol het verenigingsleven in hun leven speelt. Bewegend door verschillende zalen laat de bezoeker bij vier hands-on interactieve installaties antwoorden achter bij vragen als: Bij welke vereniging zit jij? Waarom zit jij bij een vereniging? Hoe zet jij je in voor je vereniging? En wat is de vereniging van de toekomst? Bij de interactives en de vragen wordt tevens historische context gegeven.

 

Door antwoorden op de vragen achter te laten creëren de bezoekers gezamenlijk een beeld. Hierdoor worden bezoekers niet alleen aangemoedigd om mee te doen, maar zien ze ook de antwoorden van anderen en kunnen ze ervaren hoe verschillend we allemaal zijn in het verenigen.

 

Resultaat

3 interactieve installaties

1 interactieve applicatie

 

Partners

Werkveld

  • Interactie