Studio Louter werkt aan BRAK! Science Center
January 30, 2019
Samen met verschillende partners ontwikkelden we het concept voor BRAK IJmuiden, een project dat door de gemeente Velsen werd geïnitieerd en waar we de komende jaren het belangrijkste verhaal van Nederland vertellen, namelijk het verhaal van de zeespiegelstijging. Het klimaatcentrum in IJmuiden, ontwikkeld onder aanvoering van kwartiermaker Maarten de Wolff, is momenteel gehuisvest in een tijdelijk onderkomen van karton, Wikkelhouse, maar wordt langzaam uitgebreid tot een groot science centrum voor natuur en klimaat. Het toekomstige gebouw is ook een bezienswaardigheid: het wordt een circulair en duurzaam gebouw zonder afval.
Studio Louter en OPERA werken samen aan nieuw Paisley Museum
January 25, 2019
De herinrichting van het museum is onderdeel van een groots plan om Paisley, een stad ten oosten van Glasgow met een rijke textielgeschiedenis, internationaal op de kaart te zetten als culturele hotspot. Het museum heeft opdracht gegeven om gedurfd, radicaal en ambitieus te zijn bij het creëren van het nieuwe tentoonstellingsontwerp. Barend Verheijen van Studio Louter: “Het is een eer om samen te werken met het nieuwe Paisley Museum en met onze Emotion Design methode en een nieuwe bezoekerservaring te ontwikkelen, zodat de bezoeker geraakt kan worden door de verhalen en objecten.”
Studio Louter bij MuseumDigit in Hongarije
December 20, 2018
MuseumDigit is een internationale conferentie voor museumexperts in het Hongaars Nationaal Museum in Budapest over het belang van digitale techniek in de museale sector. Barend Verheijen van Studio Louter vertelde over de Emotion Design methode van Studio Louter. Hij presenteerde de methode aan de hand van de ontwikkeling van de Mata Hari tentoonstelling in het Fries Museum en de herinrichting van het Rijksmuseum Boerhaave en liet zien hoe je een betekenisvol verhaal kunt vertalen naar een onvergetelijke ervaring.
Studio Louter keynote speaker at Hygge and Heritage - UNESCO World Heritage and Local Services. Photo Emilia Reponen
Studio Louter keynote spreker bij Hygge and Heritage – UNESCO World Heritage and Local Services
December 9, 2018
Het driedaagse congres in Petäjävesi, Finland voor erfgoed managers en tentoonstellingsmakers ging onder andere over het vraagstuk hoe toerisme kan worden bevorderd bij minder bekende en afgelegen UNESCO werelderfgoed plekken. Dr. Sjoerd van der Linde van bij Studio Louter, was keynote spreker en stelde voor de Emotion Design methode van Studio Louter toe te passen op werelderfgoed. De presentatie was een succes doordat de Emotion Design methode perfect aansloot bij de gezamenlijke wens voor het creëren van een authentieke ervaring. Aansluitend gaf Sjoerd een enthousiast ontvangen workshop.
Puzzling Poetry Schatkist Lancering (29)
Launch ‘Puzzling Poetry Schatkist’
October 15, 2018
The 'Puzzling Poetry Schatkist' game was launched on October 3rd in the Children's Book Museum in The Hague. This free app was developed by Studio Louter and poet Lucas Hirsch on behalf of the Nederlands Letterenfonds to make children playfully understand the charm of poetry. It contains poems by 12 famous Dutch and Flemish poets. At the start of the game the world is colorless and it's up to the players to bring the color back to the world by playing with the words. The app is free to download for both Android and iOS.
PHOTO-2018-08-27-12-12-26
The Movie Mirror at the press conference
August 27, 2018
Today, Dirk was at the Nederlands Film Festival press conference to present our latest innovation: the Movie Mirror. By combining machine learning and computer vision, our programmers have created an interactive that shows movie scenes from the EYE archives based on the bodyposture and composition of a group.